starykot Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Witam. Od razu mówie że jestem laikiem w tych sprawach wiec prosze o łopatologiczne wytłumaczenie. Wiec tak: Mam problem z tylną zębtaką- nie zawsze łapie, gdy mocniej sie nacisnie na pedał to przeskakuje. To dlatego ze zmieniałem koło i ta czesc w którą wkłada się sprężyne i te 2 ząbki jest inna i nie pasuje do zębatki. I teraz pytanie jak wykręcić tą cześć? Trzeba do tego jakis specialny klucz? Bo mam starą tą część i przełożyłbym ją, tylko nie wiem jak :/ . Prosze o pomoc. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 przeczytaj Zasady Pisania Nowych Tematów a o co Ci chodzi to nie bardzo wiem, przypuszczam ze masz wolnobieg i chodzi Ci o sprezynke i dwie zapadki które sa w srodu, jesli mi sie dobrze wydaje to chodzi Ci od odkrecenie tej czesci, na której sa te zapadki, trzeba klucz, ale jak nie masz to jakbys wsadzil ostroznie do imadła i przekrecił to tez pójdzie, przynajmniej mi tak sie zawsze udawało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
starykot Napisano 9 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Hmmm klucza nie mam ale imadło mam Tylko musze byc pewien na 100% czy imadłem sie da, gdzie złapać i w którą strone kręcic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pakad Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 gwint pewnie angielski, zatem w prawo się odkreca a z imadłem dałbym sobie spokój, bo łatwo uszkodzic (złamać, pokrzywić) zęby; na allegro klucz do tego z przesyłką kosztuje 17zł a wierze ze mozna wyrwac go taniej; zatem gra nie warta swieczki, szczegolnie jak bedziesz robil to 1szy raz a ralf jak lubi hardcore, i sie na tym zna to niech uzywa imadła ja osobiscie bawie sie w bardziej cywilizowane metody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
starykot Napisano 9 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Dzięki za pomoc. Więc nazywa sie to "Klucz do wlonobiegu" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pakad Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 z tego co napisales to wnioskuje ze masz wolnobieg a nie kasetę, zatem TAK, potrzebujesz klucza do wolnobiegu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
starykot Napisano 9 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Dzięki wielkie za pomoc. Ps. chyba cos takigo kilka dni temu w garażu widziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 a ja tam nigdy nie uzywałem zadnego klucza do wolnobiegów i nic nigdy nie złamałem, mam taki klucz rozsuwany i nim wszystko fajnie sie odkreca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
starykot Napisano 9 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Może ma ktoś jakis pomysł jak zrobic taki klucz? Bo nie chce mi sie zasuwac do sklepu rowerowego ani bulic za przesyłke na allegro. Ralf jak to złapać w imadło? mógłbyś narysowac na paincie? ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Ciezko bedzie zrobić taki klucz. Jak wolnobieg długo siedzi czasem niewystarczy dobrze kopnąc klucza o długości prawie 40-50cm zeby sie odkreciło.. (nie wiem ile taki klucz rozmiar 20klika ma długości moze 30cm..) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.