Skocz do zawartości

[zębatka tył] jak rozkręcić?

starykot

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od razu mówie że jestem laikiem w tych sprawach wiec prosze o łopatologiczne wytłumaczenie.

Wiec tak: Mam problem z tylną zębtaką- nie zawsze łapie, gdy mocniej sie nacisnie na pedał to przeskakuje. To dlatego ze zmieniałem koło i ta czesc w którą wkłada się sprężyne i te 2 ząbki jest inna i nie pasuje do zębatki. I teraz pytanie jak wykręcić tą cześć? Trzeba do tego jakis specialny klucz? Bo mam starą tą część i przełożyłbym ją, tylko nie wiem jak :/ . Prosze o pomoc.

Dzięki.

przeczytaj Zasady Pisania Nowych Tematów :D

a o co Ci chodzi to nie bardzo wiem, przypuszczam ze masz wolnobieg i chodzi Ci o sprezynke i dwie zapadki które sa w srodu, jesli mi sie dobrze wydaje to chodzi Ci od odkrecenie tej czesci, na której sa te zapadki, trzeba klucz, ale jak nie masz to jakbys wsadzil ostroznie do imadła i przekrecił to tez pójdzie, przynajmniej mi tak sie zawsze udawało :D

gwint pewnie angielski, zatem w prawo się odkreca

a z imadłem dałbym sobie spokój, bo łatwo uszkodzic (złamać, pokrzywić) zęby; na allegro klucz do tego z przesyłką kosztuje 17zł a wierze ze mozna wyrwac go taniej; zatem gra nie warta swieczki, szczegolnie jak bedziesz robil to 1szy raz

a ralf jak lubi hardcore, i sie na tym zna to niech uzywa imadła :D ja osobiscie bawie sie w bardziej cywilizowane metody :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...