dreadm Napisano 23 Września 2012 Napisano 23 Września 2012 Wtam, dopiero zaczynam swoją przygodę z rowerami. Aktualnie skladam rower na ramie Accent Tormenta. Wstyd sie przyznać ale mam problem i nie wiem jak go rozwiązać,a mianowicie czy ktoś może wie jak mam sprawdzić jaką objętość przerzutki przedniej mam dobrać do tej ramy. Może ktoś ma taką ramę i odpisze lub ktoś napisze jak mam to sprawdzić. Pozdrawiam i licze na wyrozumiałość
Michauuu Napisano 23 Września 2012 Napisano 23 Września 2012 Z tego co wiem to chyba wszystkie są takiego samego rozmiaru czyt. Średnicy
adriansocho Napisano 23 Września 2012 Napisano 23 Września 2012 Chodzi Ci o średnicę obejmy, czy o pojemność przerzutki? Jeśli to pierwsze - producent powinien podać, da się też wywnioskować na podstawie średnicy sztycy (jeśli większa niż 29 mm to raczej 34,9 mm). Jeśli to drugie - nie przejmować się, bo ta wartość dotyczy tylnej przerzutki. Musisz się zorientować, czy do tej ramy pasuje przerzutka bottom swing (prowadnik poniżej obejmy) czy top swing, oraz przy kupowaniu używanej przerzutki pamiętać, że skoro linki idą górą, to przerzutka musi mieć górny ciąg - czyli pasować do linki ciągniętej ku górze.
Michauuu Napisano 23 Września 2012 Napisano 23 Września 2012 Czyli jeśli mam sztycę 31.6 to przerzutka ma 34.9? Mówię o średnicy
dreadm Napisano 23 Września 2012 Autor Napisano 23 Września 2012 średnica sztycy to 27,2 linki są prowadzonę górną częścią ramy. Czyli średnica obejmy przerzutki jaką potrzebuje to 28,6 oraz z górnym ciagiem. Wydaje mi się ze ten model Shimano Deore FD-M530 powinien byc odpowiedni.
nemo2009 Napisano 23 Września 2012 Napisano 23 Września 2012 średnica sztycy to 27,2 linki są prowadzonę górną częścią ramy. Średnica obejmy,31,8 mm.Przerzutka,np. Shimano Alivio M 413.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.