lukaszek19831 Napisano 23 Września 2012 Napisano 23 Września 2012 Witam potrzebuję waszej pomocy w doborze opony na koła 28C . Obecnie posiadam teraz opony wymiary 700X45C . Szukam generalnie 90% asfalt reszta jakis ubite piaszczyste drogi . Chciałbym by opona była dobra i szybka ale nie slizgała się na mokrym asfalcie i by bezpiecznie na niej skręcac . No i oczywiscie może byćszersza tak do 1.9. Dodam że mam 199cm i 100kg wagi . Obręcze mam Alexrims 622x18double wall cy
dziobolek Napisano 23 Września 2012 Napisano 23 Września 2012 Ja "lata wstecz" korzystając z okazyjnej ceny w sklepie kumpla przesiadłem się na Michelin Cyclocross Jet (ponoć kevlarowe), i teraz nie zamienił bym na żadne inne "buciki" - właśnie niedawno kupiłem kolejny zestaw Ja mam takie same na obu kołach, bo więcej po twardych nawierzchniach jeżdżę, ale w trochę trudniejsze warunki zalecany jest zestaw złożony z: - przód - Cyclocross Jet, - tył - Cyclocross Mud 2. ewentualnie Cyclocross Mud 2 na oba koła. Wcześniej jeździłem na różnych crosowych w rozmiarach 700x40-38C, natomiast te Michelinki to 700x30C ale ja zbytniej różnicy nie odczułem. Jeśli może być węższa, to z czystym sumieniem polecam. Fakt jest taki, że nie są to najtańsze "laczki" no i z dostępnością jest różnie. Do kompletu polecam dętki Michelin Protek Max i... święty spokój Pozdrówka!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.