Skocz do zawartości

[rama] Rysy - malowanie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zostaw jak jest, bo i tak nie zatuszujesz tego tak, żeby nie było widać (nie dobierzesz takiego samego koloru). Też mam takie otarcia od pancerza linki, na główce ramy i nic się z tym nie dzieje.

Gdybyś jednak kiedyś malował całość, to zinwestuj w naklejki ochronne (przykładowo takie): KLIK

Napisano

ja wam powiem tyle: idźcie do sklepu i kupcie coś a'la cif lub samego cifa. miękka szmatka i wcierasz tego cifa w rysy, przed sprzedażą rama jak nowa :D (przynajmniej u mnie, kupel mi polecił tą metodę, sam korzysta i też chwali)

• Mod Team
Napisano

aha i zapewne razem z kumplem macie w opisach - rama nigdy nie widziała lasu a kilka drobnych rys (które nota bene nie udało się zatuszować) powstało od opierania o murek.

Gratuluję postawy

Napisano

aha i zapewne razem z kumplem macie w opisach - rama nigdy nie widziała lasu a kilka drobnych rys (które nota bene nie udało się zatuszować) powstało od opierania o murek.

Gratuluję postawy

heh no niezupełnie ;) nie opitalamy się i jeździmy gdzie się da - od szutrów po lasy i asfalty; oczywiści cifem wszystkiego nie zamalujesz bo odprysków się nie da ale na małe ryski na pewno pomaga i rower od razu inaczej wygląda; w przeciwieństwie do innych nie mam zwyczaju owijać w bawełnę sprzedając rower, po prostu ładniej wygląda jak się go wypucuje ;)

pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Napisano

Rysy i otarcia zakryj naklejkami. Na pewno nie baw się z drobnymi rysami magicznym pisakiem z marketu który jeszcze bardziej ją uwidoczni.Wiem co mówię, sam się takim dziadostwem bawiłem i teraz żałuje.

Napisano

Witam

Zależy jakie masz te rysy.Jak tylko delikatne powierzchowne bez ingerencjii w strukturę lakieru,to np. pasta tempo lub pochodne powinny załatwić sprawę.Jak jednak masz głębsze rysy to albo je czymś zakleisz albo spróbujesz zatuszować.Jednak to i tak będzie widoczne,mało tego jak to zrobisz nie właściwie to będzie to bardziej szpecić niż same rysy.

Jak masz tych rys tak dużo i są głębokie to malowanie całej ramy ale po pierwsze to pracochłonne i kosztowne.

pozdrawiam

R/

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Napisano

Dobry też jest czrny marker niezmywalny, jeżeli oczywiście rama jest w tym kolorze. Ja w swoim tuszowałem na początku wszystkie ryski, ale potem..... Mam ten luksus, że lubię sobie co sezon rame przemalować. Cztery sezony malowałem rame krosa, a rok temu nabyłem rame gianta terrago, którą oczywiście pomalowałem, na przyszły sezon też będzie malowanko, także wprawę mam całkiem całkiem. Jest to żmudna robota (kilku etapowa ) ale warto, i nie przejmuję się żadnymi ryskami, bo wiem, że za rok będzie cacy, a i ramka się tak nie nudzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...