Wodzu95 Napisano 23 Września 2012 Napisano 23 Września 2012 Witam Moja rama posiada rysy oraz otarcia. W jaki sposób można je zlikwidować ? Rama to Dartmoor Sftreet Fighter 16 cali. Myślałem nad sprayem ale nie znam dokładnego koloru ramy. Ma ktoś jakiś pomysł lub zna ktoś dokładny kolor ramy ? Pozdrawiam http://imageshack.us/a/img827/8/img0555jmx.jpg
Grand231 Napisano 23 Września 2012 Napisano 23 Września 2012 Kup sobie lakier do paznokci, najszybciej to zamalujesz.
grindz0ne Napisano 23 Września 2012 Napisano 23 Września 2012 Myślę że to nie jest żaden problem...Ja zakryłem większość naklejkami producentów/firm rowerowego sprzętu i nie tylko.
bukakewarior Napisano 23 Września 2012 Napisano 23 Września 2012 Zostaw jak jest, bo i tak nie zatuszujesz tego tak, żeby nie było widać (nie dobierzesz takiego samego koloru). Też mam takie otarcia od pancerza linki, na główce ramy i nic się z tym nie dzieje. Gdybyś jednak kiedyś malował całość, to zinwestuj w naklejki ochronne (przykładowo takie): KLIK
clus Napisano 28 Września 2012 Napisano 28 Września 2012 ja wam powiem tyle: idźcie do sklepu i kupcie coś a'la cif lub samego cifa. miękka szmatka i wcierasz tego cifa w rysy, przed sprzedażą rama jak nowa (przynajmniej u mnie, kupel mi polecił tą metodę, sam korzysta i też chwali)
Mod Team mrmorty Napisano 28 Września 2012 Mod Team Napisano 28 Września 2012 aha i zapewne razem z kumplem macie w opisach - rama nigdy nie widziała lasu a kilka drobnych rys (które nota bene nie udało się zatuszować) powstało od opierania o murek. Gratuluję postawy
clus Napisano 29 Września 2012 Napisano 29 Września 2012 aha i zapewne razem z kumplem macie w opisach - rama nigdy nie widziała lasu a kilka drobnych rys (które nota bene nie udało się zatuszować) powstało od opierania o murek. Gratuluję postawy heh no niezupełnie nie opitalamy się i jeździmy gdzie się da - od szutrów po lasy i asfalty; oczywiści cifem wszystkiego nie zamalujesz bo odprysków się nie da ale na małe ryski na pewno pomaga i rower od razu inaczej wygląda; w przeciwieństwie do innych nie mam zwyczaju owijać w bawełnę sprzedając rower, po prostu ładniej wygląda jak się go wypucuje pozdrawiam
MrPawcio Napisano 21 Października 2012 Napisano 21 Października 2012 Rysy i otarcia zakryj naklejkami. Na pewno nie baw się z drobnymi rysami magicznym pisakiem z marketu który jeszcze bardziej ją uwidoczni.Wiem co mówię, sam się takim dziadostwem bawiłem i teraz żałuje.
robertos102 Napisano 21 Października 2012 Napisano 21 Października 2012 Witam Zależy jakie masz te rysy.Jak tylko delikatne powierzchowne bez ingerencjii w strukturę lakieru,to np. pasta tempo lub pochodne powinny załatwić sprawę.Jak jednak masz głębsze rysy to albo je czymś zakleisz albo spróbujesz zatuszować.Jednak to i tak będzie widoczne,mało tego jak to zrobisz nie właściwie to będzie to bardziej szpecić niż same rysy. Jak masz tych rys tak dużo i są głębokie to malowanie całej ramy ale po pierwsze to pracochłonne i kosztowne. pozdrawiam R/
twojastara Napisano 6 Listopada 2012 Napisano 6 Listopada 2012 ew. farbki modelarskie badz kredka do karoserii, ale szczerze - szkoda czasu i kasy
zielony3 Napisano 29 Listopada 2012 Napisano 29 Listopada 2012 Dobry też jest czrny marker niezmywalny, jeżeli oczywiście rama jest w tym kolorze. Ja w swoim tuszowałem na początku wszystkie ryski, ale potem..... Mam ten luksus, że lubię sobie co sezon rame przemalować. Cztery sezony malowałem rame krosa, a rok temu nabyłem rame gianta terrago, którą oczywiście pomalowałem, na przyszły sezon też będzie malowanko, także wprawę mam całkiem całkiem. Jest to żmudna robota (kilku etapowa ) ale warto, i nie przejmuję się żadnymi ryskami, bo wiem, że za rok będzie cacy, a i ramka się tak nie nudzi.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.