Skocz do zawartości

[zapięcie do roweru]Serfas UL-290

ziomek41

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Żadne zapięcie nie zabezpiecza całkowicie przed kradzieżą.

No i wierz mi, że jest to tanie zabezpieczenie - IMHO szkoda kasy.

Dozbieraj do jakiegoś Kryptonita, Abusa lub Trelocka.

Napisano

Czesto, to pojecie wzgledne, bo mozna zapinac rower x czasu i nic, a raz trafi sie amator i go ukradnie. Naszym zadaniem jest jak najbardziej utrudnic, to ostanie :rolleyes: Zasada jest taka, ze na zapiecie przeznacza sie minimum 10-15% wartosci roweru. Nie ma nigdy 100% pewnosci, lecz przez wybor jak najlepszego minimalizujemy, to ryzyko. Na forum jest ktos, kto posiada rower chyba za okolo 2000 a kupil najwyzszy model abusa, za bagatela 800 zlotych. Byla proba przywlaszczenia, ale zlodziej poleg, wiec jak sam forumowicz stwierdzil zapiecie juz mu sie zwrocilo. Bo tak, przy kiepskim zapieciu, byloby po zapieciu i rowerze tylko wspomnienie!

Kupic raz a dobrze, bo potem bedzie plucie w brode, a moglem/am kupic lepsze, dlaczego tego nie zrobilem/am itd.Poza tym przy zmienie bike na lepszy, bedzie trzeba pomyslec o lepszym zapieciu, bo rower bedzie przedstawial wieksza wartosc dla zlodzieja. Dla nas, ile by nie kosztowal zawsze jest wartosc sentymentalna.Wysyłane z mojego Milestone za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Teraz pytanie powinno byc lancuch czy u-lock ;)

Najczesciej polecane na forum, poza tym jest watek to http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=2646263118 lub http://www.abus.pl/row/54.htm pierwsze, to prawie najwyzszy model, a drugie, to najwyzszy model, jezeli chodzi o zabezpieczenia rowerowe. Jest jeszcze jeden model w posredniej cenie miedzy tymi dwoma http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=2663807551 tylko jest strasznie malo informacji lub wcale, jezeli chodzi o doswiadczenia z uzytkowania innych itd. Ja osobiscie wybralbym z tych trzech. Poczytaj na forum dodatkowo o dwoch pierwszych, sa watki i tam wypowiadaja sie uzytkownicy swoje doswiadczenia, uwagi itp.:rolleyes:

Wysyłane z mojego Milestone za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Żebym miał dużo funduszy to pewnie bym się zdecydował na te 2 zapięcie. Mam trochę mniej i pewnie wezme to 1 propozycję.

Daje tu link do filmu w którym gość złamał te 2 zabezpieczenie:

Napisano

Kazde zapiecie wczesniej, czy pozniej da sie sforsowac, tylko czym lepsze zapiecie, tym glosniejszy sprzet do forsowania potrzeby, czyli nie obedzie sie bez halasu, a zlodziej wtedy zwroci na siebie uwage itd. Zalezy gdzie, jak i do czego bedziesz przypinac rower, bo to takze istotne. Zeby zapiecie, ktore posiadasz dobrze zastosowac. Nie ma 100% jak mowilem. Chyba, ze kolega, ktory przypilnuje roweru, gdy Ty idziesz do sklepu itp.

[zapięcie] Jakie zapięcie wybrać? Kryptonite? Abus? - Akcesoria rowerowe - Forum Rowerowe - Największe w PolsceWysyłane z mojego Milestone za pomocą Tapatalk 2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...