Kamlost Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Jak w temacie, potrzebuje kask do XC. Na bezpieczenstwie nie powinno sie oszczedzać wiec praktycznie bez ograniczeń cenowych ale też z cena to w granicach rozstadku myśle że optimum było by tu 350zł. Mam 52KG wagi, 182cm wzrostu, obwód głowy mierzony w okolicach brwi: ok.57cm. Sugerując sie testami z Magazynu rowerowego 11-12 (31)/2005 Listopad-Grudzień, nie znalazłem nic dla siebie...chociazby ze wzgledu na cene...Co polecacie ? Pozdrawiam Kamlost ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Link Bardzo dobry kask w umiarkowanej cenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamlost Napisano 9 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Super mam do tego sklepu 100metrów A jakaś alternatywa coś jeszcze ? Słyszalem że te poniżej 200zł to nie wypały. Pozdrawiam Kamlost Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Ja mam na sprzedanie NOWY Met 5elemencik roz. M 54-57cm cena 350 i przesyłka na mój koszt. Na allegro takie kaski są po 399zł normalnie w sklepie ponad 400zł............możemy sie dogadać.............. moje GG 3697550 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KONAbiker Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Na allegro można dorwać giro e2 w okolicach 350zł. Chyba nikt nie powie na niego złego słowa. Sam go mam i naprawde polecam. Jak się w nim jeździ, to w ogóle nie czuć, że sie ma cos na glowie. Tylko z żepami jest problem, bo się odlepiają, ale w którym kasku się nie odlepiają? Wystarczy jakaś kropelka, albo cos takiego i jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacke Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Choc jezdze w Giro to bardzo mi przypadl do gustu uvex`a jeden kask (byl niesamowicie wygodny (299zl) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Zdecydowanie Met 5th Element lub Giro E2!! Może jeszcze Met Veleno lub Specialized Decibel ale wolałbym któryś z dwóch pierwszych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pati Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 A co sądzicie o tym kasku: http://www.bikeonline.pl/product_info.php?...roducts_id=1040 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Anaxagore to bardzo fajny i wygodny kask. Miałem okazję pojezdzić w nim trochę i naprawdę bardzo godny uwagi. Świetna wentylacja, dobre zapięcia i układ wkładek z coolmaxu. Za tą cenę bardzo dobry wybór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jelitek Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Bell Delerium...tego bym polecił gdyż podobno jest świetny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mischa Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 A co sądzicie o tym kasku: http://www.bikeonline.pl/product_info.php?...roducts_id=1040 polecam anaxagora bardzo fajny hełm, wiem bo smigam od roku, poszukaj na allegro mozna nowki taniej wyrwac albo tu http://bike-center.home.pl/product_info.ph...products_id=296] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fistach Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Jezdze na Uvex XC RS i kask jest zaj... in mold 2, daszek, wygodna i szybka regulacja, wymienne wkladki i CHOLERNIE DOBRA wentylacja. poelcam cena kolo 330 zl. Tu masz moaj recenzje tego kasku: http://forumrowerowe.jgc.pl/index.php?showtopic=4351&st=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Ja polecam met 5 elemencik a to jedna z opini o kasku: Kask 5thElement Opisów Produkt: Kask 5thElement Napisane przez: mateusz kowalczyk Data: Sobota 30 Kwiecień, 2005 Opis: Świetny kask. Przed nim używałem Anaxagore 2. Widać różnice gdy sie w nich jeździ. 5th element - założysz, zapomnisz że masz coś na głowie. Idealna wentylacja, lekkość. Niewątpliwie najlepszy kask METa dostępny na rynku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Jezdze na Uvex XC RS i kask jest zaj... in mold 2, daszek, wygodna i szybka regulacja, wymienne wkladki i CHOLERNIE DOBRA wentylacja. poelcam cena kolo 330 zl. Ja mam Uvex Boss RS i moge powiedziec dokladnie to samo Ma tez siateczke chroniaca przed owadami.Cena wlasnie w okolicach 350 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Co do Anaxagore rzeczywiści b.dobry kask w tej cenie.Paru znajomych go ma wygodny lekki.Poza tym naisamowicie popularny zwłaszcza model Anaxagore I .Na maratonach i nie tylko bardzo dużo ludzi go posiada.Jeślie coś w tej cenie to ten właśnie kask.Posiadam Uvex xc Rs póki co nie narzekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamlost Napisano 10 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Co do 5thElement zainteresowany ale ciezko tak na odległość...Inaczej cyferki a inaczej przymierzyć...może sie okazać że mnie w banie bedzie uciskał i bedzie kiepsko a we Wrocławiu nie wiem gdzie mozna takowy znaleźć i przymieżyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 No więc dzisiaj odebrałem kask i mój mecik 5 elemencik jest czarno biały roz M ma instrukcje pudełko dopiero dojdzie mi w maju problemy z transportem długo by mówić............ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamlost Napisano 10 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Jak wyzdrowieje w miare to pochodze po sklepach we Wroclawiu i poszukam tego kasku. Przymierze, jak bedzie dobry M to Ci powiem i jakoś sie dogadamy jeśli nie to trudno. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Oki nie ma sprawy ja dostane tylko pudałko to wystawie go na allegro........... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtiW Napisano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 a ja niedawno kupilem Uvex Wing RS. Na razie nie moge znalezc nigdzie opinie, ale, jak na moj gust, kas kjest swietny. Wydakem 279 PLN, okulary dostalem gratis. Z tego co widzialem w necie, te kaski byly w cenach ok. 340-350 PLN. Wiec cean chyba dobra... Wyglad i wygoda sa rewelacyjne!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 To już chyba z 4 raz jak piszesz to samo już wszyscy wiedzaże masz taki kask bez urazy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtiW Napisano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 bo szukam po prostu kogos kto ma/mial taki kask i przekaze swoje opinie. A skoro te 4 razy byly w 4 roznych postach... to co w tym zlego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 Nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mały Napisano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 Ja mam Meta Anaxagore 2 i nie moge powiedzieć o nim złego słowa. Wygodny, lekki, dobra wentylacja . Spraw bezpieczeństwa nie miałem okazji sprawdzić i mam nadzieję, że nie będę musiał, ale na pewno spisałby się swietnie Z czystym sumieniem mogę go polecić . Dodam, że jest to mój pierwszy kask i nie mam do czego porównać :wink:, ale myślę, że z pewnością byłby godnym rywalem (nawet faworytem) wśród innych kasków w podobnej cenie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simonrg Napisano 19 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Ja jeżdżę od dwóch lat w kasku Cratoni Zetos. Kask posiada świetną wentylację i jest lekki. Dodatkowo kask bardzo fajnie wygląda. Kask u dystrybutora kosztuje 350 zeta. Według mnie to bardzo doby kask i go polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.