Skocz do zawartości

[Kask] do XC Bez ograniczen cenowych

Kamlost

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, potrzebuje kask do XC. Na bezpieczenstwie nie powinno sie oszczedzać wiec praktycznie bez ograniczeń cenowych ale też z cena to w granicach rozstadku myśle że optimum było by tu 350zł. Mam 52KG wagi, 182cm wzrostu, obwód głowy mierzony w okolicach brwi: ok.57cm. Sugerując sie testami z Magazynu rowerowego 11-12 (31)/2005 Listopad-Grudzień, nie znalazłem nic dla siebie...chociazby ze wzgledu na cene...Co polecacie ?

Pozdrawiam Kamlost !

Na allegro można dorwać giro e2 w okolicach 350zł. Chyba nikt nie powie na niego złego słowa. Sam go mam i naprawde polecam. Jak się w nim jeździ, to w ogóle nie czuć, że sie ma cos na glowie. Tylko z żepami jest problem, bo się odlepiają, ale w którym kasku się nie odlepiają? Wystarczy jakaś kropelka, albo cos takiego i jest ok.

Ja polecam met 5 elemencik a to jedna z opini o kasku:

Kask 5thElement Opisów

Produkt: Kask 5thElement

Napisane przez: mateusz kowalczyk

Data: Sobota 30 Kwiecień, 2005

Opis:

Świetny kask. Przed nim używałem Anaxagore 2. Widać różnice gdy sie w nich jeździ. 5th element - założysz, zapomnisz że masz coś na głowie. Idealna wentylacja, lekkość. Niewątpliwie najlepszy kask METa dostępny na rynku.

Jezdze na Uvex XC RS i kask jest zaj... in mold 2, daszek, wygodna i szybka regulacja, wymienne wkladki i CHOLERNIE DOBRA wentylacja. poelcam cena kolo 330 zl.

Ja mam Uvex Boss RS i moge powiedziec dokladnie to samo :D Ma tez siateczke chroniaca przed owadami.Cena wlasnie w okolicach 350 zł.

Co do 5thElement zainteresowany ale ciezko tak na odległość...Inaczej cyferki a inaczej przymierzyć...może sie okazać że mnie w banie bedzie uciskał i bedzie kiepsko a we Wrocławiu nie wiem gdzie mozna takowy znaleźć i przymieżyć...

a ja niedawno kupilem Uvex Wing RS.

Na razie nie moge znalezc nigdzie opinie, ale, jak na moj gust, kas kjest swietny.

Wydakem 279 PLN, okulary dostalem gratis. Z tego co widzialem w necie, te kaski byly w cenach ok. 340-350 PLN. Wiec cean chyba dobra... Wyglad i wygoda sa rewelacyjne!!!

Ja mam Meta Anaxagore 2 i nie moge powiedzieć o nim złego słowa. Wygodny, lekki, dobra wentylacja :P. Spraw bezpieczeństwa nie miałem okazji sprawdzić i mam nadzieję, że nie będę musiał, ale na pewno spisałby się swietnie :D Z czystym sumieniem mogę go polecić :D.

Dodam, że jest to mój pierwszy kask i nie mam do czego porównać :wink:, ale myślę, że z pewnością byłby godnym rywalem (nawet faworytem) wśród innych kasków w podobnej cenie :D.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...