Skocz do zawartości

[Koła] koła do szosy

NukeD

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Jako że moje poprzednie koła umarły(wytarte konusy z wżerami, ale tak jeździłem z myślą przeróbki na łożyska, ale pewnego dnia przejechałem przez krawężnik z prędkością +/- 40km/h, co poskutkowało połamaniem tylnej i wygięciem przedniej obręczy, o dziwo wszystkie szprychy wytrzymały, dodatkowo jedna dętka wystrzeliła), poszukuję kół.

Ogólnie to mogę zapleść, lub kupić całe, oby taniej i lepiej.

Moja waga to 85kg, waga kół raczej dla mnie nie jest ważna, ważniejsze żeby były jak najwytrzymalsze.

Budżet do 200zł, koła 28cali.

Myślałem o kupieniu tych kół:

http://allegro.pl/szybkie-kola-28-maszyny-36szpr-vb-novatec-kands-sa-i2626749813.html

Lub też przeróbce piast( podobne do shimano 600, tylko mają blaszane uszczelniacze i wybite na piaście shimano i chyba ręcznie FF) na maszyny, mam dostęp do tokarza i warsztatu, problemem są niewyjmowalne bieżnie, pytanie czy one są jakoś zespolone, czy tylko nie ma rantu do wybijania? Myślałem o przyspawaniu do bieżni np. podkładki i wybiciu, nie wiem tylko czy aluminium wytrzyma, albo spaw nie odskoczy?

Szprychy mam, nyple bym musiał kupić, ale obręcz była zwykła "vintidż", a chcę coś ze stożkiem, więc chyba szprychy też musiałbym kupić?Czy może da się wykombinować tak z zaplataniem tak żeby było ok?

Pozdrawiam.

Acha, no i niestety nie widzę przycisku edycji...

Czy tamte koła, pomimo tego że pisze do V-brake mogę używać z hamulcami szczękowymi?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...