Foxon Napisano 21 Września 2012 Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Witam jak w temacie, które wg. was są lepsze: http://allegro.pl/rekawiczki-rowerowe-jaffson-zelowe-pdm380-s-m-l-xl-i2647230571.html?source=oo http://disport.pl/3344-rekawice-rowerowe-axer-mechanik-a2246.html Wszelkie opinie mile widziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 21 Września 2012 Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Też się przymierzam do zakupu rękawic wiosenno/jesiennych.... te pierwsze wyglądają "ładnie" ale coś skąpy opis nie wiadomo jak są "cieple" drugie mi się nie podobają... ale polarowe? Hmm cóż i tak chyba nie kupie na allegro... nie wierze w rozmiarówkę chyba muszę przymierzyć i sprawdzić... choć jeszcze muszę jeszcze poczekać, bo w tamtym tygodniu w sklepach u mnie w mieście jeszcze nie było wyboru.... chyba sezon dopiero się rozpocznie na dobre za jakiś tydzień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 21 Września 2012 Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Ja mam zimowe rękawiczki Jaffsona: http://www.bikekatalog.pl/2010/ppg_fotki/foto_big/8_57175_05_02_10.jpg Dają radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foxon Napisano 21 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Jeśli chodzi o rękawiczki to ogladałem w GOsporcie. Była ostatnia para rekawiczek zimowych z żelowymi wkładkami ale ich cena to 80PLN. Szukam czegoś max do 50PLN żeby było ciepłe oraz przyczepne do kierownicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 21 Września 2012 Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Moja sugestia, najlepiej w mrozie sprawdzają się zwyczajne rękawiczki narciarskie Gdy jest cieplej dobrze sprawdzą rękawiczki softshelowe lub nawet grubsze rękawiczki polarowe, jeśli jeździmy w terenie, gdzie wiatr doskwiera w zdecydowanie mniejszym stopniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 21 Września 2012 Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Mam jeszcze Endura Luminite. Wyglądają na ciepłe. Ale to nowy nabytek, więc się nie wypowiem co do ich przydatności zimą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plastyk Napisano 21 Września 2012 Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Skoknij do Decathlona. Ja dziś byłem w opolskim, liczyłem na okazję i się nie przeliczyłem . Za 50zł kupiłem rękawiczki przecenione z 80 i koszulkę za 30 z 45zł. Gatki wszystkie wybrane były do czysta Były podobne do tych tylko wzmocnione takimi gumowymi elementami na palcach i od spodu dłoni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 29 Września 2012 Udostępnij Napisano 29 Września 2012 I jak tam, kupił/widział ostatnio ktoś coś ciekawego? Nadal szukam jakichś wiosenno-jesiennych... nieznoszę jak mi czubki palców marzną... na zimę mam super ciepłe, czas na coś przejściowego... jakieś jeszcze rady, możliwe, że w poniedziałek rozejrzę się jak tam to wygląda w sklepach, czy sezon w pełni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 30 Września 2012 Udostępnij Napisano 30 Września 2012 W zasadzie Iza wyłożyła co i kiedy się sprawdza. Od kilku lat używam Rogelli Valdez. Sprawdzają się mniej więcej w zakresie +7 - -5, choć na mrozie robi się chłodno (trzeba brać poprawkę na intensywność jazdy i indywidualne cechy). Cenowo widziałem od 69 do 105. Średnia w okolicach 80zł. A kupować najlepiej w sklepie stacjonarnym, żeby przymierzyć. Chyba że ktoś lubi się bawić w odsyłanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 30 Września 2012 Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Ja w polskich warunkach zimowych (bez deszczu) użytkowałem letnich rękawiczek z długimi palcami (rękawiczki enduro, więc takie z troszeczkę grubszą górą) oraz dodatkowo zakładałem parę "magicznych rękawiczek" czyli rozciągliwych mini rękawic chińskiej produkcji. Rękawiczki z długimi palcami były u mnie w użytku całorocznie a z dodatkową izolacją nawet przy minusach nie marzłem w ręce (a jestem na to podatny). Plusem - oprócz "całoroczności" były o wiele lepsze chwyt i wyczucie np dźwigni hamulcówych. Obecnie używam rękawiczek seal skinz które mają membranę (w zimie pada tu często deszcz), wersji całorocznej i typowo zimowej z dodatkową izolacją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziobolek Napisano 30 Września 2012 Udostępnij Napisano 30 Września 2012 A tak na marginesie, to ten temat bardziej do działu "Odzież..." się nadaje, a nie "Akcesoria..." IMHO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Dobra w końcu dziś kupiłem Viking X country... zobaczymy jak sobie będą radzić i do jakiej temperatury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.