Skocz do zawartości

[Lampka] Knog Boomer - wadliwy model (?)

mcx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam lampkę rowerową Knog Boomer (przód). Jakiś czas temu oddałem ją do sklepu na gwarancję bo nie dało się jej wyłączyć.

Lampka:

Knog Boomer

7_26-02-2010_9700.jpg

Sytuacja dokładnie wygląda tak:

Jeżeli akumulatorki są już "słabe" lampka z trybu świecenia ciągłego przechodziła w szybkie mruganie. Wtedy przycisk nie jest stanie jej wyłączyć. Pozostaje tylko wyjęcie baterii.

Lampkę oddałem do sklepu, po jakimś czasie dostałem nową. Dokładnie ta sama sytuacja, przy rozładowanych akumulatorkach lampka wchodzi w "tryb mrugający" i nie chce się wyłączyć.

Napisałem do producenta opis całej sytuacji i dostałem taką odpowiedź:

Hi Maciej,

The unit is not defective.

When the battery gets too low, the microcontroller that controls the light is unable to function normally, so the button no longer operates. This just affects the battery boomer lights due to the particular circuit design of these products.

Perhaps this could be considered a "feature" to warn the user that the batteries need to be replaced or charged.

Later lights in our range (such as USB boomer and Blinder) include an automatic cutout to turn off the light before this point.

Regards,

Milda Ambraziejute

Administration

P. +61 3 9428 6352

F. +61 3 9428 6897

Knog PTY LTD

453 Church Street,

Richmond VIC 3121,

Australia

www.knog.com.au

Facebook Twitter

Czy oni sobie żartują? Napisali "feature" więc zdają sobie sprawę, że jest to problem, a traktują to jako umyślnie dodaną funkcjonalność...

Sam nie wiem co im odpowiedzieć. Na razie się wstrzymałem i oddałem drugi raz lampkę do sklepu podkreślając, że chcę zwrotu kasy a nie "naprawy" na gwarancji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...