tomekz1991 Napisano 21 Września 2012 Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Cześć, co możecie powiedzieć mi o rowerach tej firmy? Dziś zupełnie przez przypadek znalazłem dwa naprawdę ciekawe rowery tej firmy i zastanawiam się czy warto. Chodzi mi przede wszystkim o dwa poniższe rowery: Genesis Touring Pro : Rowery : Katalog Rowerowy bikeKatalog.pl Genesis Touring Comp : Rowery : Katalog Rowerowy bikeKatalog.pl W tej chwili oba rowery można kupic po bardzo atrakcyjnych cenach (po obniżkach). Dziwi mnie fakt, że oba rowery przy takiej cenie mają kasetę. Dlatego zastanawiam się czy coś innego jest w nich może nie tak? Osobiście nic nie wypatrzyłem (może jedynie niewielki skok amortyzatora, ale w trekkingach nie jest to jakoś bardzo wymagane). Gdybyśmy chcieli mieć rowery na podobnym osprzęcie Gianta, Krossa, Kellys, Unibike to trzeba by się liczyć z ceną od 1 700 zł wzwyż (oczywiście po sporej przecenie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 21 Września 2012 Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Czuję się wywołany do tablicy. Od dwóch lat jeżdżę na czymś takim http://www.katalogrowerowy.pl/a/rowery/xcmaratonprzelaj/12370-beta. Generalnie rzecz biorąc firma wywodzi się z Austrii i robi rowery tylko dla intersportu. Podobno w Austrii Genesisy są cenione bardziej niż KTMy, ale czy tak jest na pewno - nie wiem. Jeśli chodzi o sam rower, to nie mam na co narzekać, wszystko złożone solidnie, osprzęt jak na te cene (1300) całkiem niezły, przez te 2 lata żadnych problemów nie miałem. Generalnie polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tajemniczyjogurt Napisano 21 Września 2012 Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Co do tego, że są bardziej cenione niż KTM to się nie zgodzę, ale sama relacja cena-osprzęt jest całkiem niezła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekz1991 Napisano 21 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Ten pierwszy rower można kupić już za 1399 zł (czyli aż o 500 zł mniej), stąd moje podejrzenia bo uważam że w tej cenie naprawdę warto rozważyć zakup tego sprzętu. Mogłby może ktoś jeszcze tak na szybkiego porównać go z Krossem Trans Pacific i Giantem Aspiro RS 3. Byłbym bardzo wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 ...no proszę, a ja myślałem że o rowery Genesis chodzi POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekz1991 Napisano 7 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Dokonałem zakupu roweru tej firmy (Genesis Touring Pro) i póki co śmiga się naprawdę świetnie. Zakupiłem go w celu poruszania się po Wrocławiu, ale stwierdziłem, że lepiej będzie zreperować starego rzęcha na miasto (którego nikt mi nie ukradnie) a Genesisa będę miał na swoje hobbystyczne wycieczki po Wrocławiu i okolicach . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.