Skocz do zawartości

[rower] Firma Genesis i ich sprzęt

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

co możecie powiedzieć mi o rowerach tej firmy? Dziś zupełnie przez przypadek znalazłem dwa naprawdę ciekawe rowery tej firmy i zastanawiam się czy warto. Chodzi mi przede wszystkim o dwa poniższe rowery:

Genesis Touring Pro : Rowery : Katalog Rowerowy bikeKatalog.pl

Genesis Touring Comp : Rowery : Katalog Rowerowy bikeKatalog.pl

W tej chwili oba rowery można kupic po bardzo atrakcyjnych cenach (po obniżkach). Dziwi mnie fakt, że oba rowery przy takiej cenie mają kasetę. Dlatego zastanawiam się czy coś innego jest w nich może nie tak? Osobiście nic nie wypatrzyłem (może jedynie niewielki skok amortyzatora, ale w trekkingach nie jest to jakoś bardzo wymagane). Gdybyśmy chcieli mieć rowery na podobnym osprzęcie Gianta, Krossa, Kellys, Unibike to trzeba by się liczyć z ceną od 1 700 zł wzwyż (oczywiście po sporej przecenie).

Czuję się wywołany do tablicy. Od dwóch lat jeżdżę na czymś takim http://www.katalogrowerowy.pl/a/rowery/xcmaratonprzelaj/12370-beta. Generalnie rzecz biorąc firma wywodzi się z Austrii i robi rowery tylko dla intersportu. Podobno w Austrii Genesisy są cenione bardziej niż KTMy, ale czy tak jest na pewno - nie wiem. Jeśli chodzi o sam rower, to nie mam na co narzekać, wszystko złożone solidnie, osprzęt jak na te cene (1300) całkiem niezły, przez te 2 lata żadnych problemów nie miałem. Generalnie polecam :thumbsup:

Ten pierwszy rower można kupić już za 1399 zł (czyli aż o 500 zł mniej), stąd moje podejrzenia bo uważam że w tej cenie naprawdę warto rozważyć zakup tego sprzętu. Mogłby może ktoś jeszcze tak na szybkiego porównać go z Krossem Trans Pacific i Giantem Aspiro RS 3. Byłbym bardzo wdzięczny.

• 3 tygodnie później...

Dokonałem zakupu roweru tej firmy (Genesis Touring Pro) i póki co śmiga się naprawdę świetnie. Zakupiłem go w celu poruszania się po Wrocławiu, ale stwierdziłem, że lepiej będzie zreperować starego rzęcha na miasto (którego nikt mi nie ukradnie) a Genesisa będę miał na swoje hobbystyczne wycieczki po Wrocławiu i okolicach :) .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...