bemol14 Napisano 21 Września 2012 Napisano 21 Września 2012 Witam! Mam pewne pytanie, posiadam trenażer rolkowy nieznanej firmy lecz przywieziony z Kanady. Ma oczywiście 3 rolki. Dwie zewnętrzne rolki kręcą się swobodnie lecz ta środkowa (napędzana przez tylne koło) posiada jakiś opór, czy to normalne? czy jednak jest coś nie tak z łożyskiem? Dzisiaj pierwszy raz użyłem trenażera, więc jestem laikiem w tej sprawie, jeszcze taka uwaga- trenażer jest pod rower szosowy
Tomash Napisano 21 Września 2012 Napisano 21 Września 2012 Taki opór nie jest normalny. Moje rolki kręcą się bez oporu - tylko ostatni wałek posiada specjalne urządzenie mające ten go generować, ale i tak jest on nieznaczny.
bemol14 Napisano 21 Września 2012 Autor Napisano 21 Września 2012 Czyli wykręcić rolke i zobaczyć co jest grane?
Tomash Napisano 21 Września 2012 Napisano 21 Września 2012 Ja tak bym właśnie zrobił (chyba, że opór jest niewielki, to wtedy bym sobie odpuścił i śmigał )
bemol14 Napisano 21 Września 2012 Autor Napisano 21 Września 2012 Odkręciłem i przykręciłem na nowo, wydaje się kręcić normalnie;)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.