Skocz do zawartości

[GDAŃSK] Skradziono rower Unibike Viper r.2009

xar57

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

przedwczoraj 19 września w środę skradziono przed Galerią Bałtycką rower Unibike Viper z rocznika 2009 - zdjęcie

http://www.voila.pl/415/txwc5/index.php?get=1&f=1

Rower był bez bidonu i lampek, ale koszyk ten sam BBB Aerocage BBC-11

http://skleprowerowyszurkowskipl.shoper.pl/environment/cache/images/250_250_productGfx_26f671fec2fbab6876366561f7a2ffff.jpg

Rower zadbany z niedawno wymienionymi zębatkami, lekkie uszczerbki materiału z tyłu na siodełku po prawej stronie. Nie jeździ wiele Viperów w tej kolorystyce.

Za pomoc w odnalezieniu nagroda pieniężna.

numer ramy - YQ8L127728

Kontakt pawellau@wp.pl

Zaparkowany był niestety przed głównym wejściem na parkingu rowerowy. Miałem złudną nadzieję, że monitoring sklepu i miejski zapewnia jakieś bezpieczeństwo... Po wszystkim co usłyszałem na temat tego miejsca od policji, nie zostawię tam już nic nigdy.

W piątek złapano złodzieja, jednak zdążył on przez te dwa dni sprzedać rower, prawdopodobnie gdzieś w Trójmieście. Mieszkańców proszę o możliwą pomoc, kwestia nagrody cały czas aktualna.

Dziękuję z góry.

Edytowane przez xar57

• 3 tygodnie później...

Witam

Też niestety parkowałem przed wejsciem głównym, ale wydaje mi sie że mam solidne zapięcie, takie motocyklowe, ale z tego co zdążyłem poczytać to i to jest do pokonania.

http://allegro.pl/zabezpieczenie-zapiecie-do-roweru-kielbaska-150-cm-i2707547779.html

Tak z ciekawości, jakie miałeś zapięcie jeśli możesz nam powiedzieć ?

Jeśl chodzi o rower, to będę się rozglądał, ale z doswiadczenia to wiem że marne szanse :-(

lukib1 dokładnie, nie baw się w półśrodki, bo stracisz rower. Możesz być tyle o ile spokojny kupując szeklę np. Kryptonite Evo 4 + Kryptoflex do zabezpieczenia koła, siodełka. U-lock keeper 12 - tani - potrafi być już przecięty średnim przecinakiem. Dochodzą patenty z zamrażaniem, grzebaniem przy zamkach itp.

Twoje z linka to niestety bułka z masłem dla złodzieja.

Zaraz zaraz. Nie jestem z Gdańska ale skoro policja już złapała kolejnego polaczka, który pozazdrościł maszyny, ten zaś zdąrzył go już sprzedać to nie mogą walnąć mu kary w postaci odszkodowania w równowartości ceny roweru, i tak aby te pieniądze trafiły do naszego poszkodowanego kolegi? Nie znam się zbytnio na prawie ale moim zdaniem takie coś miałoby sens. No i oczywiście standardowa kara za kradzierz powyrzej 2.50. Czy takie coś mniej więcej działa w polsce czy tylko złapią tego idiote i wsadzą go a poszkodowany dostaje jedynie informacje, że osoba która ukradła mu w tym wypadku rower została złapana? Z hóry dziękuje za odp. i pozdrawiam.

Sprawa trafiła do prokuratury. Z tego co wiem, wcześniej ten młodzieniaszek był już notowany za kradzieże, ale czy to spowoduje, ze nie dostanie w zawiasach to już ciężko powiedzieć. Niestety, wyrok wcale nie musi zawierać postanowienia o wypłaceniu odszkodowania poszkodowanym (ukradł 20 rowerów) , w takim wypadku można założyć sprawę cywilną i nasłać komornika. I faktycznie, jeżeli on sam mało co ma, to może być problem, jednak z drugiej strony będzie on miał niezłe problemy w przyszłości, gdy ktokolwiek zwróci się do komornika z informacją i podejrzeniem, że ten typek jednak może coś już posiadać. Wszystko w naszym kraju trwa bezczelnie długo...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...