xar57 Napisano 21 Września 2012 Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Witam, przedwczoraj 19 września w środę skradziono przed Galerią Bałtycką rower Unibike Viper z rocznika 2009 - zdjęcie http://www.voila.pl/415/txwc5/index.php?get=1&f=1 Rower był bez bidonu i lampek, ale koszyk ten sam BBB Aerocage BBC-11 http://skleprowerowyszurkowskipl.shoper.pl/environment/cache/images/250_250_productGfx_26f671fec2fbab6876366561f7a2ffff.jpg Rower zadbany z niedawno wymienionymi zębatkami, lekkie uszczerbki materiału z tyłu na siodełku po prawej stronie. Nie jeździ wiele Viperów w tej kolorystyce. Za pomoc w odnalezieniu nagroda pieniężna. numer ramy - YQ8L127728 Kontakt pawellau@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shootee Napisano 22 Września 2012 Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Będę się rozglądał. A tak z ciekawości. Gdzie go zaparkowałeś? Bo od strony skm jest taki z ochroniarzem darmowy parking. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xar57 Napisano 25 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2012 (edytowane) Zaparkowany był niestety przed głównym wejściem na parkingu rowerowy. Miałem złudną nadzieję, że monitoring sklepu i miejski zapewnia jakieś bezpieczeństwo... Po wszystkim co usłyszałem na temat tego miejsca od policji, nie zostawię tam już nic nigdy. W piątek złapano złodzieja, jednak zdążył on przez te dwa dni sprzedać rower, prawdopodobnie gdzieś w Trójmieście. Mieszkańców proszę o możliwą pomoc, kwestia nagrody cały czas aktualna. Dziękuję z góry. Edytowane 25 Września 2012 przez xar57 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukib1 Napisano 12 Października 2012 Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Witam Też niestety parkowałem przed wejsciem głównym, ale wydaje mi sie że mam solidne zapięcie, takie motocyklowe, ale z tego co zdążyłem poczytać to i to jest do pokonania. http://allegro.pl/zabezpieczenie-zapiecie-do-roweru-kielbaska-150-cm-i2707547779.html Tak z ciekawości, jakie miałeś zapięcie jeśli możesz nam powiedzieć ? Jeśl chodzi o rower, to będę się rozglądał, ale z doswiadczenia to wiem że marne szanse :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shootee Napisano 12 Października 2012 Udostępnij Napisano 12 Października 2012 lubik jedyne porządne zapięcia to u-locki i grube zapięcie. Takie jak jest w linku jest praktycznie tak samo dobre jak te z carrefoura za 10 zł. Ono ma w środku jeszcze cieńszą linke niż te tańsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xar57 Napisano 12 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2012 lukib1 dokładnie, nie baw się w półśrodki, bo stracisz rower. Możesz być tyle o ile spokojny kupując szeklę np. Kryptonite Evo 4 + Kryptoflex do zabezpieczenia koła, siodełka. U-lock keeper 12 - tani - potrafi być już przecięty średnim przecinakiem. Dochodzą patenty z zamrażaniem, grzebaniem przy zamkach itp. Twoje z linka to niestety bułka z masłem dla złodzieja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammisiek Napisano 16 Października 2012 Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Zaraz zaraz. Nie jestem z Gdańska ale skoro policja już złapała kolejnego polaczka, który pozazdrościł maszyny, ten zaś zdąrzył go już sprzedać to nie mogą walnąć mu kary w postaci odszkodowania w równowartości ceny roweru, i tak aby te pieniądze trafiły do naszego poszkodowanego kolegi? Nie znam się zbytnio na prawie ale moim zdaniem takie coś miałoby sens. No i oczywiście standardowa kara za kradzierz powyrzej 2.50. Czy takie coś mniej więcej działa w polsce czy tylko złapią tego idiote i wsadzą go a poszkodowany dostaje jedynie informacje, że osoba która ukradła mu w tym wypadku rower została złapana? Z hóry dziękuje za odp. i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
refiko Napisano 16 Października 2012 Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Co z tego, że sąd wyda postanowienie w kwestii naprawienia szkody, jeśli gość jest niewypłacalny? Dostanie termin wykonania np. rok, albo więcej i kolega będzie czekał i czekał. Trzeba się rozglądać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xar57 Napisano 16 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Sprawa trafiła do prokuratury. Z tego co wiem, wcześniej ten młodzieniaszek był już notowany za kradzieże, ale czy to spowoduje, ze nie dostanie w zawiasach to już ciężko powiedzieć. Niestety, wyrok wcale nie musi zawierać postanowienia o wypłaceniu odszkodowania poszkodowanym (ukradł 20 rowerów) , w takim wypadku można założyć sprawę cywilną i nasłać komornika. I faktycznie, jeżeli on sam mało co ma, to może być problem, jednak z drugiej strony będzie on miał niezłe problemy w przyszłości, gdy ktokolwiek zwróci się do komornika z informacją i podejrzeniem, że ten typek jednak może coś już posiadać. Wszystko w naszym kraju trwa bezczelnie długo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi