ByCzXD Napisano 20 Września 2012 Napisano 20 Września 2012 Witajcie. Ostanio kupiłam za super cene ( 50 zł) starego lowrider'a firmy PUCH. Oczywiście jest stary, niestety troche rdza się jego czepiła,ale jest w dobrym stanie. Zaczęłam go troche odnawiać, tak żeby nie ,,straszył" no i żeby wygodnie się nim jeździło. Planuje go odmalować, kupić korbowód,naprawić suport, no i oczyścić części z rdzy. Na co dzień jeżdżę rowerem crossowym. Niestety wracając na studia i mieszkając w akademiku nie mogę sobie pozwolić na to żeby wziąć mojego authora ( bo za dwa dni ktoś inny byłby jego właścicielem). WIęc doszłam do wniosku że musze mieć jakiś rower żeby ,,tłuc" się nim po mieście. I tu pytanie do was, co myślicie o takich lowrider'ach, czy są fajne, czy kiczowate. No i może jeździcie na takich, jeśli tach to pochwalcie się Aha jeśli ktoś ma jakieś części typowo do lowrider'ów do sprzedania to też piszcie
Michauuu Napisano 20 Września 2012 Napisano 20 Września 2012 Jak dla mńie to trochę wiocha ale każdy ma własne upodobania takimi rowerumi jeździ się raczej mało wygodnie...
kaeres Napisano 21 Września 2012 Napisano 21 Września 2012 Lowridery są świetne. Ładnie wyglądają i do poruszania się po płaskim, nie górzystym terenie w mieście idealne. Daj jakieś zdjęcia.
ByCzXD Napisano 21 Września 2012 Autor Napisano 21 Września 2012 Zdjęcia mojego lowridera wrzucę w następnym tygodniu Puki co jest on rozebrany na części pierwsze. Czekam aż korby i suport zostaną dostarczone do sklepu. No i męczę się z pozbywaniem się rdzy. Macie jakieś dobre sposoby ? Ja wszystko czyściłam ,,Fosol'em" nawet ładnie schodziło, ale jednak jeszcze trochę zostało.. No i nie moge doprowadzić błotników do ładnego wyglądu ponieważ były własciciel, przypadkiem zabrudził je spray'em i tu też pytanie, co użyć żeby pozbyć się tej farby?? A co do pytania czy dla mnie lowridery to kicz czy nie? Hmm osobiście mi się podobają, oczywiscie nie nadają się do dalszych wypraw itd. ale do poruszania się po mieście są ok.
nieborak Napisano 21 Września 2012 Napisano 21 Września 2012 Farbę spróbuj acetonem albo nitro, ale nitro chyba za mocne.
ByCzXD Napisano 21 Września 2012 Autor Napisano 21 Września 2012 Ok, jakoś to oganę, choć dla mnie reperowanie rowerów to troche czarna magia ( może z tego powodu że jestem kobietą?xD ) ale zobaczymy co mi wyjdzie, może nie rozpadnie się po przejechaniu 3 km
ByCzXD Napisano 26 Września 2012 Autor Napisano 26 Września 2012 http://www.bikestats.pl/rowery/PUCH_12209_13962.html a tu obiecana fotka mojego lowridera,jeszcze czekam na nieszczęsną korbę. I co wy na to?
refiko Napisano 26 Września 2012 Napisano 26 Września 2012 Ogólnie to śmieszny jest ;] tj. od razu przychodzi mi na myśl jakiś zachodni teledysk z niggas'ami co mają portki opuszczone do kolan i śmigają tego typu rowerumi, tylko takimi które są bling-bling ;]
ByCzXD Napisano 26 Września 2012 Autor Napisano 26 Września 2012 NO na takiego dziwaka to swój rower nie przerobie . Czekam na propozycje, co by w tym rowerze zmienić etc.
refiko Napisano 26 Września 2012 Napisano 26 Września 2012 Koniecznie musisz znaleźć inny tylny błotnik, obecny psuje tego lowridera ;p
ByCzXD Napisano 26 Września 2012 Autor Napisano 26 Września 2012 To są oryginalne błotniki, ale teraz jak tak patrze to ten co jest z tyłu powinien być na przednim kole, ale siara, źle załozyłam jutro to poprawie:
nieborak Napisano 26 Września 2012 Napisano 26 Września 2012 Widelec jest chyba krzywy. Najlepiej zajrzyj na forum cruiserowe http://beachcruiser.pl/forum/
ByCzXD Napisano 26 Września 2012 Autor Napisano 26 Września 2012 Niee, jest prosty, nie miał nawet żadnych obić, nic. Może tak na zdjęciu wyszedł.
cienkun Napisano 26 Września 2012 Napisano 26 Września 2012 Poszukaj pełnych, najlepiej czarnych błotników. Może jak znajdziesz, to baloniastych opon z białym lampasem, może frędzle ta końcówki kierownicy, może jakieś ozdoby między szprychy, cos dyskretnego. Ilo calowe to są koła? Ogólnie to mozna z niego bajerancki rowerek zrobić
ByCzXD Napisano 26 Września 2012 Autor Napisano 26 Września 2012 koła 20 calowe. A co myślisz o siodełku? Patrzyłam na alledrogo i były takie bez oparcia, no ale aż(tylko) za 200 zł. A Cena roweru + nowe części ogólnie wyniosła mnie lekko ponad 100zł ;D Ozdoby na szprychy, co konkretnie proponujesz?
cienkun Napisano 26 Września 2012 Napisano 26 Września 2012 To jak koła są 20" to może jakies opony od BMX by się zmiesciły. np, http://e-bmx.pl/opis...ala-30-tpi.html Między sprychy, może rurki odblaskowe? http://www.youtube.com/watch?v=N9cDQm31AfA Albo tasmę odblaskową pozaplatać, bo te rurki to raczej tylko po ciemku robią efekt. A tasma po ciemku, ale w dzień też. Albo kartę w tylne koło. Koniecznie As pik Siodełko, jeżeli nie jest podarte i jest wygodne, bym zostawił. Jest niezłe.
cienkun Napisano 27 Września 2012 Napisano 27 Września 2012 A jeżeli tamta opona się nie zmiesci, to ta http://e-bmx.pl/opis/260082/opona-kenda-20x-175-47-406.html
ByCzXD Napisano 27 Września 2012 Autor Napisano 27 Września 2012 Świetny pomysł z tymi oponami, i tak musze kupić nowe, więc wybiore właśnie takie Dzieki
kaeres Napisano 1 Października 2012 Napisano 1 Października 2012 Powtórzę, rowerek zacny. Od razu jak wpadłaś z tym wątkiem to mi się przypomniał rowerek kumpla jeszcze z pedałówy. Wtedy nie wiedziałem, że to się nazywa lowrider. Każdy chciał się nim karnąć.
Asce Napisano 6 Października 2012 Napisano 6 Października 2012 Podziwiam autorkę za zapał i odwagę w pracach będących "czarną magią" :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.