Skocz do zawartości

[rower] Lowrider, opinie.

ByCzXD

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie. Ostanio kupiłam za super cene ( 50 zł) starego lowrider'a firmy PUCH. Oczywiście jest stary, niestety troche rdza się jego czepiła,ale jest w dobrym stanie. Zaczęłam go troche odnawiać, tak żeby nie ,,straszył" no i żeby wygodnie się nim jeździło. Planuje go odmalować, kupić korbowód,naprawić suport, no i oczyścić części z rdzy. Na co dzień jeżdżę rowerem crossowym. Niestety wracając na studia i mieszkając w akademiku nie mogę sobie pozwolić na to żeby wziąć mojego authora ( bo za dwa dni ktoś inny byłby jego właścicielem). WIęc doszłam do wniosku że musze mieć jakiś rower żeby ,,tłuc" się nim po mieście. I tu pytanie do was, co myślicie o takich lowrider'ach, czy są fajne, czy kiczowate. No i może jeździcie na takich, jeśli tach to pochwalcie się;) Aha jeśli ktoś ma jakieś części typowo do lowrider'ów do sprzedania to też piszcie :)

Napisano

Lowridery są świetne.

Ładnie wyglądają i do poruszania się po płaskim, nie górzystym terenie w mieście idealne.

Daj jakieś zdjęcia.

Napisano

Zdjęcia mojego lowridera wrzucę w następnym tygodniu :) Puki co jest on rozebrany na części pierwsze. Czekam aż korby i suport zostaną dostarczone do sklepu. No i męczę się z pozbywaniem się rdzy. Macie jakieś dobre sposoby ? Ja wszystko czyściłam ,,Fosol'em" nawet ładnie schodziło, ale jednak jeszcze trochę zostało.. No i nie moge doprowadzić błotników do ładnego wyglądu ponieważ były własciciel, przypadkiem zabrudził je spray'em i tu też pytanie, co użyć żeby pozbyć się tej farby?? A co do pytania czy dla mnie lowridery to kicz czy nie? Hmm osobiście mi się podobają, oczywiscie nie nadają się do dalszych wypraw itd. ale do poruszania się po mieście są ok.

Napisano

Ok, jakoś to oganę, choć dla mnie reperowanie rowerów to troche czarna magia ( może z tego powodu że jestem kobietą?xD ) ale zobaczymy co mi wyjdzie, może nie rozpadnie się po przejechaniu 3 km :D

Napisano

Ogólnie to śmieszny jest ;] tj. od razu przychodzi mi na myśl jakiś zachodni teledysk z niggas'ami co mają portki opuszczone do kolan i śmigają tego typu rowerumi, tylko takimi które są bling-bling ;]

Bling-Bicycle.jpeg

Napisano

To są oryginalne błotniki, ale teraz jak tak patrze to ten co jest z tyłu powinien być na przednim kole, ale siara, źle załozyłam :D jutro to poprawie::D

Napisano

Poszukaj pełnych, najlepiej czarnych błotników. Może jak znajdziesz, to baloniastych opon z białym lampasem, może frędzle ta końcówki kierownicy, może jakieś ozdoby między szprychy, cos dyskretnego.

Ilo calowe to są koła?

Ogólnie to mozna z niego bajerancki rowerek zrobić :)

Napisano

koła 20 calowe. A co myślisz o siodełku? Patrzyłam na alledrogo i były takie bez oparcia, no ale aż(tylko) za 200 zł. A Cena roweru + nowe części ogólnie wyniosła mnie lekko ponad 100zł ;D Ozdoby na szprychy, co konkretnie proponujesz?:)

Napisano

To jak koła są 20" to może jakies opony od BMX by się zmiesciły. np, http://e-bmx.pl/opis...ala-30-tpi.html

Między sprychy, może rurki odblaskowe? http://www.youtube.com/watch?v=N9cDQm31AfA

Albo tasmę odblaskową pozaplatać, bo te rurki to raczej tylko po ciemku robią efekt. A tasma po ciemku, ale w dzień też.

Albo kartę w tylne koło. Koniecznie As pik :)

Siodełko, jeżeli nie jest podarte i jest wygodne, bym zostawił. Jest niezłe.

Napisano

Powtórzę, rowerek zacny. Od razu jak wpadłaś z tym wątkiem to mi się przypomniał rowerek kumpla jeszcze z pedałówy.

Wtedy nie wiedziałem, że to się nazywa lowrider.

Każdy chciał się nim karnąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...