Skocz do zawartości

[opony] "włoski" z gumy

montell81

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zadaję pytanie z ciekawości, być może zna ktoś odpowiedź.

Czy te gumowe "włoski", które są w nowych oponach to są pozostałości poprodukcyjne

czy może mają jakiś wpływ na jazdę, zachowanie opony, lub mają jakąkolwiek inną funkcję?

Napisano

Myszkować od włosków? :) Ciekawe, ciekawe....

Zwróć uwagę czy włosy z opony nie ocierają o np rurki ramy - przy długim takim "mizianiu" może dojść do przetarcia lakieru, w przypadku ramy karbonowej również do jej uszkodzenia.

Ja je odrywam.

Napisano

Zwróć uwagę czy włosy z opony nie ocierają o np rurki ramy - przy długim takim "mizianiu" może dojść do przetarcia lakieru, w przypadku ramy karbonowej również do jej uszkodzenia.

Ja je odrywam.

U mnie właśnie takie włoski chyba spowodowały starcie powłoki lakieru bezbarwnego na widełkach ramy bo opona bez włosków nie miała szans tego zrobić :)

• Mod Team
Napisano

Myszkować od włosków? :) Ciekawe, ciekawe....

Ja je odrywam.

Nie wydumane a doświadczone.

Dopóki włoski były opona na twardym zaskakiwała, po starciu się uspokoiła. No chyba że tak jak z klockami, opona ma się dotrzeć.

Napisano

W takim razie plan na wieczór to zrywanie włosków ;)

Dziś zauważyłem, być może to tylko subiektywne odczucie, jakby te włoski stawiały większy opór przy sporym wietrze.

Słychać było charakterystyczny "świst".

Napisano

Złowrogi świst i zdradzieckie, diabelskie myszkowanie:) Być może tak jest, ja nie zauważyłem, ale nie demonizujecie trochę, chłopaki?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...