qqwertyuiopp1 Napisano 20 Września 2012 Napisano 20 Września 2012 Witam Jakiś czas temu udało mi się w końcu kupić wymarzonego Kandsa Maesto (chyba ostatnią sztukę dostępną w tym roku;)). Mieszkam na wsi więc obecnie nie mam problemu z jego przechowywaniem - garaż zamykany na kłódkę. W tym roku zaczynam studia i chciałbym zabrać swoją maszynę ze sobą. Nocą rower będzie parkowany w rowerowni w akademiku, więc raczej będzie bezpieczny, ale mam zamiar dojeżdżać nim na uczelnię, na jakieś zakupy, po prostu zaoszczędzić na przejazdówce;) Czasem rower będzie pozostawał bez opieki przez kilka godzin. Jakie zabezpieczenie będzie najlepsze (najbardziej wytrzymałe)? Czytałem pozytywne opinie na temat u-locka Kryptonite Evolution Series 4. Czy to dobry wybór? Czy lepiej wybrać dłuższą (29,2cm) czy krótszą (22,9cm) wersję? Chodzi mi głównie o łatwość w przypięciu do trwałego elementu krajobrazu i o mobilność, czy większa wersja zmieści się w ramie 19"? A może polecicie jeszcze coś innego? U-locka mam zamiar zapinać za ramę i jedno z kół i dodatkowo dokupić jakąś tanią linkę do przypięcia drugiego koła. I na koniec jeszcze jedno pytanie: czy warto wydawać ok 200zł na zabezpieczenie roweru za 1000zł, czy nie będzie to "przerost formy nad treścią"? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
dziobolek Napisano 20 Września 2012 Napisano 20 Września 2012 Dobry firmowy U-Lock - im grubszy pręt pałąka, tym lepiej. Kryptonite, Abus, Trelock - 100% godne polecenia. Witam Jakiś czas temu udało mi się w końcu kupić wymarzonego Kandsa Maesto (chyba ostatnią sztukę dostępną w tym roku;))... ...I na koniec jeszcze jedno pytanie: czy warto wydawać ok 200zł na zabezpieczenie roweru za 1000zł, czy nie będzie to "przerost formy nad treścią"? Wiesz, IMHO to nie jest ważne ile za rower zapłaciłeś, ale to, ile on jest wart dla CIEBIE. Ja do swojego ponad 15-letniego roweru kupiłem najmocniejszego Kryptonita, bo choć nie przedstawia on zbyt wielkiej wartości materialnej, to jednak dobrze mi służy i jak na razie nie zamienił bym go na żaden inny "nowszy model"
rowerzysta01 Napisano 20 Września 2012 Napisano 20 Września 2012 Krytonite evolution 4 to bardzo dobry wybór w tym przedziale cenowym, co do długości to sam posiadam 23 cm i mi wystarcza w 100% zawsze przypinam do barierki. Jeśli chcesz zabezpieczyć koła przed kradzieżą to najlepszym sposobem jest wymiana szybkozamykaczy na zaciski tranz-x lub droższe Zefall rock n roll. Na pewno warto zabezpieczyć dobrze rower bo 1000 zł piechotą nie chodzi
kris2011 Napisano 21 Września 2012 Napisano 21 Września 2012 Hej. polecam Kryptonite Evolution Series 4. Uzywałem go przez pewien czas i byłem zadowolony. Propozycję zakupu wysłałem ci na pw. Hej. polecam Kryptonite Evolution Series 4. Uzywałem go przez pewien czas i byłem zadowolony. Propozycję zakupu wysłałem ci na pw.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.