Skocz do zawartości
  • 0

Rama amortyzowana do 2000zł

Gość Tomek

Pytanie

Napisano

Witam. Tak jak w tytule chciałbym kupić amortyzowaną ramę do 2000zł(nowa rama). Mam 172 cm wzrostu. Co byście polecili?

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Tak jak w tytule chciałbym kupić amortyzowaną ramę do 2000zł(nowa rama). Mam 172 cm wzrostu. Co byście polecili?

Do niedawna jedyną opcją w tym zakresie cenowym były ramy Poison sprzedawane (czasem z rabatem) przez sklep Bike-Arena z Opola - około 1100-1300 PLN. Potem do nich dołączyły ramy Kelly's o skoku 80 mm (Beast, Vandall i jakiś trzeci model) - były to ramy z ogałacanych nowych rowerów (ceny około 450 PLN). Teraz nie jestem na bieżąco, ale zawsze możesz sprawdzić w googlach. Jeśli byś miał jednak dalej o to pytać, to musisz się przygotować, że pytana osoba zapyta się Ciebie o to, czy te 2000 obejmuje damper, oraz do czego ma służyć ta rama (XC/AM/FR i inna ekstrema).

Napisano

Do niedawna jedyną opcją w tym zakresie cenowym były ramy Poison sprzedawane (czasem z rabatem) przez sklep Bike-Arena z Opola - około 1100-1300 PLN. Potem do nich dołączyły ramy Kelly's o skoku 80 mm (Beast, Vandall i jakiś trzeci model) - były to ramy z ogałacanych nowych rowerów (ceny około 450 PLN). Teraz nie jestem na bieżąco, ale zawsze możesz sprawdzić w googlach. Jeśli byś miał jednak dalej o to pytać, to musisz się przygotować, że pytana osoba zapyta się Ciebie o to, czy te 2000 obejmuje damper, oraz do czego ma służyć ta rama (XC/AM/FR i inna ekstrema).

Rama ma służyć do XC/FR z przewagą na FR. Bez drampera.

Napisano

Pomyślmy

XC - czyli najlepiej jak najlżejszy rower ze stromymi kątami główki i podsiodłówki i małym skokiem do zap%$$#@ pod górkę i po prostym oraz niezbyt szybkich (40-50km/h) zjazdów.

FR - czyli ciężka i wytrzymała na wszystko maszyna z wypłaszczonymi kątami i ogromnym skokiem do karkołomnych zjazdów w skrajnie trudnym terenie poza trasami z prędkościami nawet 80-90km/h.

Ty chcesz to połączyć w jednym rowerze... No chyba że jakoś inaczej rozumiesz terminy XC i FR.

Napisano

Rama ma służyć do XC/FR z przewagą na FR. Bez drampera.

Hmm to lepiej poszukać takiej, co będzie do DH/trialu i na szosę:)

A tak na serio to ja nie widzę możliwości połączenia tych dwóch zastosowań.

• Mod Team
Napisano

Kłaniam,

Na miasto to sobie Ukrainę kup kolego albo starą szosę, ostrzynkę lub holendra, bo jazda fullasem ze skokiem 170+/170+ i pozycja na czopera to chyba w mokrych snach...

Szacunek...

I.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...