Gość Tomek Napisano 20 Września 2012 Napisano 20 Września 2012 Witam. Tak jak w tytule chciałbym kupić amortyzowaną ramę do 2000zł(nowa rama). Mam 172 cm wzrostu. Co byście polecili?
adriansocho Napisano 20 Września 2012 Napisano 20 Września 2012 Witam. Tak jak w tytule chciałbym kupić amortyzowaną ramę do 2000zł(nowa rama). Mam 172 cm wzrostu. Co byście polecili? Do niedawna jedyną opcją w tym zakresie cenowym były ramy Poison sprzedawane (czasem z rabatem) przez sklep Bike-Arena z Opola - około 1100-1300 PLN. Potem do nich dołączyły ramy Kelly's o skoku 80 mm (Beast, Vandall i jakiś trzeci model) - były to ramy z ogałacanych nowych rowerów (ceny około 450 PLN). Teraz nie jestem na bieżąco, ale zawsze możesz sprawdzić w googlach. Jeśli byś miał jednak dalej o to pytać, to musisz się przygotować, że pytana osoba zapyta się Ciebie o to, czy te 2000 obejmuje damper, oraz do czego ma służyć ta rama (XC/AM/FR i inna ekstrema).
Gość Tomek Napisano 20 Września 2012 Napisano 20 Września 2012 Do niedawna jedyną opcją w tym zakresie cenowym były ramy Poison sprzedawane (czasem z rabatem) przez sklep Bike-Arena z Opola - około 1100-1300 PLN. Potem do nich dołączyły ramy Kelly's o skoku 80 mm (Beast, Vandall i jakiś trzeci model) - były to ramy z ogałacanych nowych rowerów (ceny około 450 PLN). Teraz nie jestem na bieżąco, ale zawsze możesz sprawdzić w googlach. Jeśli byś miał jednak dalej o to pytać, to musisz się przygotować, że pytana osoba zapyta się Ciebie o to, czy te 2000 obejmuje damper, oraz do czego ma służyć ta rama (XC/AM/FR i inna ekstrema). Rama ma służyć do XC/FR z przewagą na FR. Bez drampera.
vwothyn Napisano 21 Września 2012 Napisano 21 Września 2012 Pomyślmy XC - czyli najlepiej jak najlżejszy rower ze stromymi kątami główki i podsiodłówki i małym skokiem do zap%$$#@ pod górkę i po prostym oraz niezbyt szybkich (40-50km/h) zjazdów. FR - czyli ciężka i wytrzymała na wszystko maszyna z wypłaszczonymi kątami i ogromnym skokiem do karkołomnych zjazdów w skrajnie trudnym terenie poza trasami z prędkościami nawet 80-90km/h. Ty chcesz to połączyć w jednym rowerze... No chyba że jakoś inaczej rozumiesz terminy XC i FR.
adriansocho Napisano 21 Września 2012 Napisano 21 Września 2012 Rama ma służyć do XC/FR z przewagą na FR. Bez drampera. Hmm to lepiej poszukać takiej, co będzie do DH/trialu i na szosę A tak na serio to ja nie widzę możliwości połączenia tych dwóch zastosowań.
Tomek22 Napisano 21 Września 2012 Napisano 21 Września 2012 Powiem inaczej rower będzie używany w mieście ale również po lasach
Mod Team IvanMTB Napisano 21 Września 2012 Mod Team Napisano 21 Września 2012 Kłaniam, Na miasto to sobie Ukrainę kup kolego albo starą szosę, ostrzynkę lub holendra, bo jazda fullasem ze skokiem 170+/170+ i pozycja na czopera to chyba w mokrych snach... Szacunek... I.
Pytanie
Gość Tomek
Witam. Tak jak w tytule chciałbym kupić amortyzowaną ramę do 2000zł(nowa rama). Mam 172 cm wzrostu. Co byście polecili?
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.