Skocz do zawartości

[koła] Alexrims DP20 i DT SWISS XR 4.1 które lepsze ?

KrossLevel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mam problem , stoję przed wyborem kół .....

Dt SWISS XR 4.1 i Alexrims Dp 20

Swissy maja piaste deore xt a Alexy novateca D712 ?

Które bedą lepsze ?

Waze 55 kg jeżdżę w maratonach i dla przyjemności ....

Rower : kross level a8

Na leśne ścieżki ;))

Z góry dzięki !!

//Kolejnym razem załóż temat z odpowiednimi nawiasami. Dziś tylko poprawiłem.

Napisano

dp20 - fajna gorska obrecz, szeroka, opona sie dobrze ulozy

novateci 712 - najpopularniejsze, letkie, dosc niezawodne, latwo o czesci zamienne;

obrecze dt - slabe do jazdy na niskim cisnieniu (gniota sie)

piasty xt - m756 kowadla, m765 - zupelnie nieszczelne, m775 i kolejne - jednorazowki, brak czesci zamiennych

Napisano

(...) m775 i kolejne - jednorazowki, brak czesci zamiennych

Tu się nie zgodzę, M775 mógłbyś poskładać z osobno kupionych elementów (w tym także lewy konus, który rzeczywiście przez jakiś czas był niedostępny).

Każda obręcz się "gniecie" na zbyt niskim ciśnieniu :)

Napisano

Od ręki to nie wiem, wiele sklepów sprowadzi na zamówienie (pierwszy link w google wskazuje na Formickiego - tydzień). Od czasu do czasu bywają na Allegro.

Tylko przy cenie w okolicach 100zł nie wiem czy nie sensowniejsze byłoby kupienie drugiej piasty, jako dawca części.

Napisano

czyli sytuacja od 2ch lat bez zmian co moim zdaniem (obok znaczka "made in malaysia", niskich kolnierzy, mocownaia CL, slabej szczelnosci, slabego bebenka i braku czesci u dystrybutora) stawia ta piaste na pozycji jednorazowy markjet (mialem, szybko sie pozbylem, w tych samych pieniadzach mam lepsze piasty)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...