Lukasz71 Napisano 19 Września 2012 Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Witam, potrzebuję nowej tarczy na przód. Która tarcza będzie mocniej hamować ? Avid Cleensweep X 185mm czy Avid HSX 180mm ? Obie są na aluminiowym pająku. Pierwsza jest 5mm większa, druga znów podobno udoskonalona względem G3. Która lepiej się sprawdzi na przodzie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michauuu Napisano 19 Września 2012 Udostępnij Napisano 19 Września 2012 A nie szkoda ci tyle kasy na tarcze? A jak już to 185mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz71 Napisano 19 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Mam Ashime 185mm na przodzie, ale niedługo może pojadę w góry i chcę porządniejszą tarczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K0ras Napisano 19 Września 2012 Udostępnij Napisano 19 Września 2012 A ta Ashima Cię zawodzi teraz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz71 Napisano 19 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Ashima hamuje dobrze dopóki nie założy się prawdziwej tarczy hamulcowej i nie zobaczy co to znaczy prawdziwe hamowanie . Tylną Ashimę 160mm wymieniłem na Avid HS1 180mm i doznałem szoku. Można powiedzieć, że Ashima nie hamuje, tylko spowalnia. Teraz zamierzam wymienić przednią Ashimę na coś mniej dziurawego. Biorę jeszcze pod uwagę tarczę HS1 200mm, tylko obawiam się trochę, czy nie będzie ocierać mi czasami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 21 Września 2012 Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Oczywiście polecam HSX. G3 po dłuższym używaniu okazała się być niewypałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.