Skocz do zawartości

[klocki] Można do szczękowych od V-brakee?

KornFanHead

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie może jest trochę dziwne, ale chce zapytać zanim kupię niepotrzebne części. Mój rower to typowy miejski holender. Po przeróbkach można go teraz nazwać trekkingiem. Wszystko w zasadzie działa jak należy oprócz hamulców. Życia lekkiego nie mają bo jak wiadomo w założeniu miał być to rower na zakupy ze zwykłymi hamulcami szczękowymi.

Ja tymczasem jeżdżę nim wszędzie, po lasach, polnych drogach, szosach itp. Same hamulce są sprawne jednak siła hamowania nie jest satysfakcjonująca. Innymi słowy po naciśnięciu klamki nie stanę dęba jak to bywa w hamulcach v. Zawsze jakiś ABS jest. Ostatnio jechałem rowerem kumpla, góral nówka i jechaliśmy lasami. Kiedy się zatrzymywałem to zaskoczyło mnie, że lekko nacisnąłem klamki a on stanął w miejscu.

I taraz tak, nie mogę założyć V do mojego roweru bo nie mam na ramie i widelcu do tego otworów. Jednakże czy można założyć do szczęk klocki od V? Boję się, że jak zahamuje mocniej to wyrwie mi szczęki, które i tak teraz wyrywają się do przodu. Robił może ktoś już tak. I czy w ogóle pasowały by gwinty?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...