szataneq Napisano 19 Września 2012 Napisano 19 Września 2012 Siemanko! Pytanie takie same jak w temacie " Który lepszy " , a konkretnie chodzi mi o rowerki : 1. Level A8 | Kross - Rower górski, rowery trekkingowe, rowery miejskie 2. Level A8 | Kross - Rower górski, rowery trekkingowe, rowery miejskie Osobiście jestem za 8 z 2012 , z 2013 nawet nawet ale rama w matowej farbie = wciąż brudny rower + do tego waży on więcej niż 2012 .... Budżet mam do 4000 zł wiec jak ktoś ma lepsze propozycje niż te 2 rowerki to słucham.
Michauuu Napisano 19 Września 2012 Napisano 19 Września 2012 A jakie Masz parametry? bo za 4200 można mieć coś o wiele fajniejszego
szataneq Napisano 19 Września 2012 Autor Napisano 19 Września 2012 Główne cele: 1. Zejść poniżej 12 kg wagi roweru 2. Niechęcę amortyzowanej ramy głównie amorek w widelcu ( hydrauliczny , pneumatyczny ) sprężynowy nie wchodzi w grę, wyciągnięcie elastomeru i zalanie go dużo nie poprawia jego pracy 3. Kaseta tylnia 9-10 biegów im więcej tym lepiej moim zdaniem bo pokonuje teren tak zwany „ górka dołek ‘’ im więcej przełożeń tym lepiej by się wkręcał 4. Hamulce to wiadomo że Hydrauliczne ale mam mieszane uczucia czy zalewane olejem czy DOTEM ( płyn hamulcowy ) w zimę nie śmigam więc zalewane olejem raczej mi nie przeszkadzają ( olej gęstnieje przy ujemnych tem. ) ale na płynie lepiej chyba pracują jest rzadszy więc szybciej reagują niż na oleju który jest gęściejszy - Niech ktoś może rozwieje te techniczne sprawy. Moim zdaniem Krosiak A8 z 2012 jest nawet tego wart bo w rozmiarze M waży 11,3 kg to w rozmiarze XL ( 21 ") to wyciągnie gdzieś 11,5-11,7 kg ,a i tak nie mam zamiaru jeszcze go kupywać poczekam do marca aż cena spadnie i bierem. Ale dalej szukam może coś sie trafi .... =)
Luk33 Napisano 19 Września 2012 Napisano 19 Września 2012 Ja to bym sobie kupił http://www.bike-discount.de/shop/k1275/a78468/zr-race-29er-6-0-sram.html
beskid Napisano 19 Września 2012 Napisano 19 Września 2012 1. Bez komentarza 2. W tych cenach to ładują raczej powietrzniaki więc dylematu brak. 3. Raczej zaczynasz bo byś takich głupot nie wypisywał. 4. Dylematy o właściwościach oleju/płynu sobie daruj. Obecnie najlepsze heble robi Shimano (olej) tak więc te Avidy to duży krok w tył.
Peterp079 Napisano 20 Września 2012 Napisano 20 Września 2012 Do marca to najprawdopodobniej co najwyżej będziesz mógł go sobie pooglądać na zdjęciach w necie bo w sklepie to go raczej nigdzie nie znajdziesz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.