Skocz do zawartości

[amortyzator] Fox - jakie pivoty (2)

poohutch

Rekomendowane odpowiedzi

Taki temat już był w ubiegłym roku, ale został zamknięty bez odpowiedzi, ponawiam więc pytanie mojego przedpiszcy: jakie pivoty będą pasowały do fox'a f100 RL?

Udało mi się ustalić przy pomocy szczelinomierza, że otwór, w który pivoty się wkręca ma 6,5mm, co by oznaczało gwint M8. Sprzedawca pivotów z allegro potwierdził te przypuszczenia :) To, czego nie udało nam się razem ustalić to skok gwintu. Czy ktoś zna ten parametr dla w/w modelu amorka?

Znajdź kogoś kto ma jakże "skomplikowany" sprzęt do pomiaru skoku gwintu...

albo kup śruby w tych rozmiarach, z różnym gwintem i sprawdź który pasuje, wyniesie Cię to jakieś... 2zl.

Nie mam takiego sprzętu, w serwisie rowerowym z którego korzystam też nie mieli. Jeżeli myślisz o czymś takim: http://www.moto-akcesoria.pl/grzebien-do-pomiaru-skokow-gwintow,p,23395 to zastanawiam sie jak chciałbyś to włożyć do otworu o średnicy 6mm. W każdym razie dzięki za rady.

Zamówiłem pivoty o skoku 1,25, zobaczymy co z tego będzie.

Jak znajdziesz dobre to daj znać, bo mam tego samego amora, informacja może się przydać ;)

Swoją drogą jeżeli te piwoty kosztuja 2 zł czy tam nawet 4 to wziąłbym wszystkie rodzaje ;D

Mieli tylko gwint 1,25 i taki jest już w drodze :) dam znać co z tego będzie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...