poohutch Napisano 19 Września 2012 Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Taki temat już był w ubiegłym roku, ale został zamknięty bez odpowiedzi, ponawiam więc pytanie mojego przedpiszcy: jakie pivoty będą pasowały do fox'a f100 RL? Udało mi się ustalić przy pomocy szczelinomierza, że otwór, w który pivoty się wkręca ma 6,5mm, co by oznaczało gwint M8. Sprzedawca pivotów z allegro potwierdził te przypuszczenia To, czego nie udało nam się razem ustalić to skok gwintu. Czy ktoś zna ten parametr dla w/w modelu amorka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michauuu Napisano 19 Września 2012 Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Wszystkie piwoTy Są chyba takie same..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poohutch Napisano 19 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Wszystkie piwoTy Są chyba takie same..? są m8 i m10, gwint może być 1 albo 1,25 może jeszcze inne, takie wytropiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 19 Września 2012 Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Znajdź kogoś kto ma jakże "skomplikowany" sprzęt do pomiaru skoku gwintu... albo kup śruby w tych rozmiarach, z różnym gwintem i sprawdź który pasuje, wyniesie Cię to jakieś... 2zl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poohutch Napisano 20 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Znajdź kogoś kto ma jakże "skomplikowany" sprzęt do pomiaru skoku gwintu... albo kup śruby w tych rozmiarach, z różnym gwintem i sprawdź który pasuje, wyniesie Cię to jakieś... 2zl. Nie mam takiego sprzętu, w serwisie rowerowym z którego korzystam też nie mieli. Jeżeli myślisz o czymś takim: http://www.moto-akcesoria.pl/grzebien-do-pomiaru-skokow-gwintow,p,23395 to zastanawiam sie jak chciałbyś to włożyć do otworu o średnicy 6mm. W każdym razie dzięki za rady. Zamówiłem pivoty o skoku 1,25, zobaczymy co z tego będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 20 Września 2012 Udostępnij Napisano 20 Września 2012 zastanawiam sie jak chciałbyś to włożyć do otworu o średnicy 6mm. są takie które się zmieszczą pozatym marne sklepy jak nie mieli na miejscu żeby przymierzyć pivoty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f16marcin Napisano 20 Września 2012 Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Jak znajdziesz dobre to daj znać, bo mam tego samego amora, informacja może się przydać Swoją drogą jeżeli te piwoty kosztuja 2 zł czy tam nawet 4 to wziąłbym wszystkie rodzaje ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poohutch Napisano 21 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Jak znajdziesz dobre to daj znać, bo mam tego samego amora, informacja może się przydać Swoją drogą jeżeli te piwoty kosztuja 2 zł czy tam nawet 4 to wziąłbym wszystkie rodzaje ;D Mieli tylko gwint 1,25 i taki jest już w drodze dam znać co z tego będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f16marcin Napisano 21 Września 2012 Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Amor właśnie dziś przyszedł bardzo przyjemnie pracuje no i naklejki FOX :E Zapomniałem tylko, że mój jest w wersji Disc only tak, że ta informacja jest mi zbędna, ale powodzenia w szukaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poohutch Napisano 27 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2012 ok, pivoty przyszły, potwierdzam przydatność pivotów M8 o zwoju 1,25 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.