szynas222 Napisano 19 Września 2012 Napisano 19 Września 2012 Witam posiadam od czerwca,krossa level b6 rozmiar L ponizej zalaczam fotki na rowerze...Czo dobrze dobralem rozmiar ramy nie jest za krotka? Moje wymiary: Wzrost 192cm Waga 92 Dlugosc nogi 87cm Czy rece,nie sa za malo zgiete?Czy wysokosc siodelka prawidlowa? Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
TheGie Napisano 19 Września 2012 Napisano 19 Września 2012 Źle siedzisz. Powinieneś mieć na pedałach piętę nie początek stopy/ śródstopie. Ostatnio też mierzyłem rower w ten sposób i Sprzedawca poprawił mnie. Tutaj masz opis teoretyczny : (źródło: sogest Giant Zielona Góra.) http://www.sogest.com.pl/porady/dopasowanie/
szynas222 Napisano 19 Września 2012 Autor Napisano 19 Września 2012 Nietozumiem?Siodelko na srubie mam maksymalnie wycofana do tylu...To siodelko jest za wysoko czy za nisko? Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2 Jak moge miec piete jak tak ma blok w bucie na srodku srodstopia... Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
TheGie Napisano 19 Września 2012 Napisano 19 Września 2012 Nie napisałem że masz jeździć z piętami na pedała (odnośnie bloku na śródstopiu), ale masz mierzyć odległość siodełko a max wychylenia korby z piętą na pedałach. Ubierz trampki i określ odległość.
szynas222 Napisano 19 Września 2012 Autor Napisano 19 Września 2012 Zaloze i wtedy zobacze....Tylko wiesz to tez bedzie troche przeklamanie....Bo jak na poczatku jezdzilem w trampkach to musialem po zakupie spd automatycznie podniesc siodelko... Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.