jasinski21444 Napisano 19 Września 2012 Napisano 19 Września 2012 Witam . Z racji tego iż zbliża się zima chciałbym się zapytać którą z niżej wymienionych opon wybrać na przód a którą na tył . Dysponuję oponą kenda dart oraz cst 1040n . Szerokość obu to 26 x 1,95. Którą wpakować na przód a którą na tył gdy spadnie pierwszy śnieg ?
ukaniex Napisano 19 Września 2012 Napisano 19 Września 2012 Pierwsza na tył druga na przód. A Tobie Michau, przydałaby się przerwa od forum, siejesz spam gdzie się tylko da. Wysyłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk 2
Mod Team bogus Napisano 19 Września 2012 Mod Team Napisano 19 Września 2012 Moim zdaniem odwrotnie Przód w zimę powinien lepiej trzymać, a pierwsza opona wydaje się bardziej wgryzać w podłoże. Jak wiemy nawet lekki uślizg przedniego koła w zimę jest niemal równoznaczny z glebą.
Sagitt77 Napisano 19 Września 2012 Napisano 19 Września 2012 Też uważam, że pierwsza na przód. Ma bieżnik typowo kierunkowy, dziwnie podobny do panaracer dart, który był na przód w parze ze smoky na tył.
CMIK Napisano 19 Września 2012 Napisano 19 Września 2012 Wg mnie pierwsza do przodu. Druga ma pasek ciągły przez środek i przód by latał
slav4 Napisano 19 Września 2012 Napisano 19 Września 2012 Ja powiem tak: 1. Załóż na przód Kendę. 2. Po pierwszym dachowaniu załóż CST. 3. Po kolejnej glebie wywal tę która mniej ci się podoba i wsadź oponę z kolcami. Przynajmniej na przód. Innymi słowy: na śniegu (świeżym, czy zmrożonym) wbrew pozorom nie ma tragedii z przyczepnością. Dużo gorsza jest np. śliska glina, czy butwiejące liście na mokrej trawie. Ale lód (zwłaszcza tzw. "czarny lód") to nie przelewki. Leżysz nie wiedzieć kiedy, i żadna "guma z gumy", tj bez kolców nie ratuje tyłka. Piszę to z doświadczenia, jako kilkuletni ujeżdżacz zimówki na Schwalbe Snow Stud. Dużo tańsza niż nowe zęby
jasinski21444 Napisano 19 Września 2012 Autor Napisano 19 Września 2012 Ok czyli na przód kenda. Macie + . Do zamknięcia
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.