wojtaszek Napisano 19 Września 2012 Napisano 19 Września 2012 Mam NEX 4510 MLO oraz mostek regulowany ZOOM. Trochę nie trzymał ale jak dokręciłem na ful wydaje się trzymać, chyba nie ma luzu. Jednak coś mi tam hałasuje, jak zjadę z krawężnika, bądź lekko go podrzucając. Jakiś tam luz czuję czy co, nie wiem jak to opisać. Czy to poprostu amor taki jest? Zarówno na zblkokowanym jak i odblokowanym.
OKO Napisano 19 Września 2012 Napisano 19 Września 2012 Stery? Złap mocno koło miedzy kolanami i ponaciskaj kierownicę na końcach z góry, raz lewą, raz prawą stronę- bardzo często da się wysłuchać wtedy gdzie strzela.
PoleK Napisano 20 Września 2012 Napisano 20 Września 2012 mostek regulowany ZOOM... często sam sobie odpowiadasz? zmień mostek na jakikolwiek inny i sprawdź.
wojtaszek Napisano 26 Września 2012 Autor Napisano 26 Września 2012 Właśnie teraz jestem na 90% przekonany, że mostek trzyma. Telepałem, telepałem tą kierownicą... i chyba znalazłem. Mimo blokady amor się minimalnie rusza, jakieś ze 2-3 mm. Z kolei elemntem, który tak halasował bylą lampka. Jak ją zdejmę hałasu praktycznie nie słuchać, lecz czuć. Gdy wjadę na jakąś dziurę, mam wrażenie jakby miało koło zaraz oderwać Na blokadzie/bez, gdy rurka dobije do końca skoku zawsze slychać to "dobicie" Co w takim razie zrobić? Wiem, że amor jest z tych najtańszych i to może być powodem.
Robert93 Napisano 27 Września 2012 Napisano 27 Września 2012 To może rozbierz amortyzator i zobacz czy Ci nic w środku nie pękło itp.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.