Skocz do zawartości

[zawody] Sportsweekend Ogrodzieniec

Mlodziutki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Byc moze informacja widniala od jakiegos czasu. Ale MOIM ZDANIEM nie powinna byc ukryta gdzies w zakamarkach internetu. Ja jako rzetelne zrodlo informacji do tej pory uwazalem strone sosnowieckiego mosiru. Pod koniec pazdziernika pojawila sie taka oto informacja:

Informujemy, że planowana impreza w ramach "Akcji lato 2012" Grand Prix Sosnowca w kolarstwie górskim na Górce Środula zostanie zrealizowana w terminie późniejszym.

O kolejnym terminie imprezy poinformujemy Państwa odpowiednio wcześniej.

Ciagle nie ma zadnej informacji o wyscigu. Widocznie dla organizatorow "odpowiednio wczesnie" jeszcze nie nastalo (no tak, przeciez jest jeszcze cale 48 godzin).

Swoim sarkazmem nie chce nikogo urazic (w szczegolnosci zadnego z forumowiczow). Moim zdaniem ten wyscig jest przewidziany tylko dla kolarzy z jednego podworka. Ciekawe ilu kolarzy z okolic wie o takim wydarzeniu. Jeszcze raz za wzor do nasladowania podaje Dabrowe.

Dziekuje.

Napisano

Ja też chyba jednak jak napisałem wcześniej pojadę do Ogrodzieńca. Co samego MOSiR-u w Sosnowcu, to cóż mogę powiedzieć niestety ale nowy pan dyrektor Łydek niestety ale nie ogrania tematu sporu w Sosnowcu, to tyle z mojej strony bo się OT zrobił.

Ponowie pytanie o to ubezpieczenie, jakie to musi być ktoś może podpowie.

Napisano

Ponowie pytanie o to ubezpieczenie, jakie to musi być ktoś może podpowie.

Spokojnie, dzwoniłem do organizatora. Wymóg formalny co do zapisu o ubezpieczeniu ale egzekwować nie będą.

Napisano

Pomimo że długi ma tylko 42 km to i tak podejrzewam że czas przejazdu średnio dobrego zawodnika będzie oscylował w granicach 3 godzin lub więcej. Startowałem tam wieki temu dwa razy na maratonach i powiem tyle okolice Ogrodzieńca potrafią dać w kość a jeszcze ma popadać.;)

Napisano

No weź nie strasz, chciałem jechać 21 a ty mi mówisz że 42 to trzy godziny będzie wstyd jak taki duży chłop pojedzie 10 przecież :lol:

Wysłane z Ace za pomocą Tapatalka

Napisano

Olać tam Sosnowiecki mosiur, w Ogrodzieńcu bynajmniej są jakieś góry, a nie sztuczna górka z pełną ilością szkieł :yucky:

Napisano

Dajcie znać jak można Was rozpoznać bo do Ogrodzieńca jadę sama pociągiem z Gliwic i chętnie na miejscu kogoś poznam, pogadam :D

Napisano

To mnie można po stroju zielona koszulka 4f chyba że będzie zimno to wtedy koszulka w długim czarna z lidla, czarne gacie, pomarańczowo-szary kask briko, srebrny rower kellysa no i chyba najłatwiej to po wzroście 196 a jak na trasie to proszę mnie szukać w samym ogonie :blink::D

Napisano

A trasa w Ogrodzieńcu to praktycznie 100% teren i to fajny :) bo asfaltu bedzie max 2 km :)

Wie ktoś może od której będzie można się zapisywać i wpłacać kase tam na miejscu w niedzielę ??

Napisano
Dajcie znać jak można Was rozpoznać bo do Ogrodzieńca jadę sama pociągiem z Gliwic i chętnie na miejscu kogoś poznam, pogadam :D
Jab bedzie ciepło to będe w forumowym stroju.
Napisano

Na stronie jest info chyba od 7 30 lub 8 30 ale nie jestem pewien, a jakie dystanse jedziecie?

Napisano

Ja trasy osobiście nie znam :D ale teren Jury częsci północnej znam jak własną kieszeń, więc wiem czego się spodziewać.

I tak szczerze to może być mnóstwo zabawy na PIACHACH. Więc na pewno będzie ciężko :)

A też trzeba zachować siły na zwiedzanie zamku po zawodach :D

Napisano

Dobra, spróbuję Was znaleźć. Ja jeszcze nie wiem jak się ubiorę :P

Pojadę 21 lub 42 km w zależności od humoru :D

Byłam jakiś miesiąc temu na trasach dookoła Ogrodzieńca i zapowiada się ciekawie :)

Napisano

Ja również będę. Rozpoznacie mnie przez czarno-czerwonej koszulkę vitesse i długich czarnych kolarkach. No chyba, że będzie cieplej to czerwona koszulka i luźne czarne spodenki.

Do zobaczenia ! :thumbsup:

Napisano

A ktoś się orientuje od której biuro zawodów jest czynne w niedzielę ?? Bo w biuetynie jest napisana tylko sobota od 7.30, a w niedzielę o 10 rozpoczęcie drugiego dnia zawodów, to rozumiem że biuro też od 7.30 ?

Napisano

To choć trochę zdradź szczegóły jak my Cię mamy ewentualnie rozpoznać :D

Hmm, nadal nie wiem bo dopiero co z Istebnej wróciłam i myślę, że jutro ubiorę się w byle co, co będzie pod ręką :D

Spodenki czarne (tak, taki oryginalny kolor), rower biało-czarny z zielonym bidonem, koszulka byle jaka (postaram się założyć różową to będę z daleka widoczna, ale nie obiecuję, że ją jutro o 6 rano znajdę :P ).

A biuro na pewno będzie otwarte przed 10 bo by nie ogarnęli zawodników do 10:30 ;) Myślę, że tak od ok. 8.

Napisano

Trasa była bardzo słabo oznaczona, jeśli ktoś jechał MINI/OPTIMUM to jeszcze coś było widać, a MEGA była tak fatalnie poznakowana że odwołali klasyfikację na ten dystans. Według mnie rok temu było wszystko lepiej zorganizowane. Byłem 9 w swojej kategorii wiekowej - M1. Nie wiem, który byłem w generalnej bo jej jeszcze nie ma :verymad:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...