tomecz9 Napisano 18 Września 2012 Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Witam Coś się stało z moim przednim Avidem J3. Chodzi o to, że gdy wciskam klamkę powoli, stopniowo dochodzi ona do samego gripa i dopiero wtedy zaczyna hamować. Gdy wciskam klamkę szybko wszystko jest ok. Wiem, że te hample mają duży skok jałowy ale przy powolnym wciskaniu klamki tak jak by cisnienie uciekało, trudno mi to opisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seebcioo Napisano 18 Września 2012 Udostępnij Napisano 18 Września 2012 odpowietrz, ew. sprawdź czy przewód nie jest gdzieś dziurawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 18 Września 2012 Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Masz uszkodzoną uszczelkę na tłoczku w klamce. Nie trać czasu na odpowietrzani i sprawdzanie przewodu - kup nową uszczelkę (rowerowy.com) i wymień, a potem odpowietrz. Jeżeli nie wiesz w czym rzecz - oddaj do dobrego serwisu lub zmień hamulec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomecz9 Napisano 18 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Wolałbym naprawić usterkę sam i po jak najmniejszych kosztach. Planuję na przyszły sezon znienić hamulec na coś lepszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 23 Września 2012 Udostępnij Napisano 23 Września 2012 zatem " kup nową uszczelkę (rowerowy.com) i wymień, a potem odpowietrz." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomecz9 Napisano 6 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2012 Czy możecie powiedzieć która to dokładniej jest uszczelka? Na rowerowy.com trochę tego jest nie jestem pewien czy dobrze patrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 ta za 5zł. Tak trudno ściągnąć ze strony srama katalog części ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.