Skocz do zawartości
  • 0

Wyprawa rowerowa w góry. Co? i Jak?

marcing30

Pytanie

Napisano

Jest to moja planowana najdłuzsza wyprawa w swoim życiu dotąd przejechałem ok 255 km a teraz planuje zrobić 600km. Jestem amatorem więc pytam sie i prosze o odp...

1.Co zabrac na wyprawe kilkudniową rowerem MTB do plecaka turystycznego? (oprócz namiotu i spiwora)

2.Jak z noclegiem ? tzn. gdzie najlepiej i najbezpieczniej nocować pod namiotem na dziko

3.Co ze serwisem roweru podczas wyprawy? jakie narzedzia zabrac?

4 Czy namiot 4Kg opłaca się brać czy pomyśleć o mniejszym i lekciejszym ?

5 Czy 15 Kg na plecach w plecaku rowerowo-turystycznym jest komfortowe podczas jazdy ?

Licze na obszerne i na temat odpowiedzi za to nagrodze punktami;)

Pozdro

Wielkopolska > Dolny Śląsk

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

1.hmm no na pewno suchy prowiant :), apteczkę, latarkę, dętkę, wodę mineralną, zapalniczkę, zapasowe ciuchy, jakiś koc, pompkę, płaszcz foliowy i duzo jeszcze można wymieniać zależnie w jakie tereny jedziesz.

2.Nocleg no i tu znowu nie wiadomo w jaki teren się wybierasz tzn. góry, tereny zamieszkane itd. my zawsze wybieraliśmy jakąś łąkę za miejscowością w miarę nie widoczną z drogi ale najczęściej to zachodzi się do jakiegoś domu i pyta czy na działce można rozbić na noc namiot, omijaj lasy.

3.skuwacz, imbusy, dętki, pompkę

4. 4 kg no nie powiem że to lekkie jest szczególnie jeśli chcesz to na plecach dźwigać

5.Pytanie retoryczne jasne że nie jest wygodne najwygodniejsze są juki plecak na biku strasznie męczy plecy i uwiera oczywiście nie mówię o takich malutkich albo camel backach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...