Chciałbym przedstawić swoją nową maszynkę . Po rowerku no name , Birii Ultimate, Focusie Super Bud SL przyszedł czas na Stumpiego. Jeździłem ostatnio przez dwa lata na fullu do XC , przestało mi to odpowiadać po paru przejażdżkach na fullu o większym skoku , z inną geometrią. Zacząłem się rozglądać za Trancem , Stumpjumperem. Udało się upolować Stumpiego z Brainem , w odpowiednim rozmiarze , za rozsądną kasę. Poniżej parę fotek ( sorry za jakość , ale robione na szybko przy okazji przykręcania biżuterii ).
Wrażenia z jazdy : lepiej podjeżdża , lepiej zjeżdża , na asfalt muszę Fat ALberty zmienić . Generalnie jestem baaardzo zadowolony, chociaż na razie za dużo nie polatałem - parę dni po Krakowie i okolicach , Ślęża.
Siodło WTB Rocket V z poprzedniego bajka -nie rozstanę się z nim chyba
Sztyca Aerozine 400mm
Zacisk sztycy 7050 hard annodized alloy collar w/ QR, 34.9mm clamp ID, black
Rogi: SPecialized
Wymieniłem sztycę na Aerozine ( poprzednia przeszła już trochę ), dodałem trochę czerwonych akcentów . Czekam na koszyk na bidon . W planach : nowe koła ( coś lżejszego chyba założę przy dopływie gotówki ) , chwyty ( gumowe mi nie podpasowały ), no i oponki na podkrakowskie okolice - Alberty zostawię na górki.
Zapraszam do komentowania , krytyka i opinie mile widziane
Pytanie
marcin_ostrów
Witam.
Chciałbym przedstawić swoją nową maszynkę . Po rowerku no name , Birii Ultimate, Focusie Super Bud SL przyszedł czas na Stumpiego. Jeździłem ostatnio przez dwa lata na fullu do XC , przestało mi to odpowiadać po paru przejażdżkach na fullu o większym skoku , z inną geometrią. Zacząłem się rozglądać za Trancem , Stumpjumperem. Udało się upolować Stumpiego z Brainem , w odpowiednim rozmiarze , za rozsądną kasę. Poniżej parę fotek ( sorry za jakość , ale robione na szybko przy okazji przykręcania biżuterii ).
Stumpi - Sport - Fotosik.pl
Wrażenia z jazdy : lepiej podjeżdża , lepiej zjeżdża , na asfalt muszę Fat ALberty zmienić . Generalnie jestem baaardzo zadowolony, chociaż na razie za dużo nie polatałem - parę dni po Krakowie i okolicach , Ślęża.
Specyfikacja :
Rama Stumpjumper FSR M5 manipulated alloy frame, sealed cartridge bearing pivots, replaceable derailleur hanger, 140mm travel
Amortyzator Specialized/Fox AFR Brain Shock w/ remote Trail Tune inertia valve, rebound adj. and Brain Fade, 7.875x1.9" Integrated cartridge bearing shock mount.
Widelec Fox Talas RL, 140/120/100mm travel, alloy steerer, compression and rebound adj. w/ LO
Stery Campy style cartridge bearings for integrated alloy HT
Mostek 3D forged alloy, adjustable rise, 31.8mm clamp
Kierownica Specialized XC low rise bar, butted 7050 alloy, 31.8mm, 660mm wide, 8 degree back sweep, 6 degree up
Chwyty kierownicy Specialized waffle lock on grip (S/M) Specialized Thick lock on grip (L/XL)
Przedni hamulec Custom Avid Elixir CR SL, alloy backed semi-met pads, alloy Elixir CR lever w/ pad contact and reach adj, S/M: 185mm, L/XL: 203mm rotor
Tylny hamulec Custom Avid Elixir CR SL, alloy backed semi-met pads, alloy Elixir CR lever w/ pad contact and reach adj, S/M: 160mm, L/XL: 185mm rotor
Dźwignie hamulcowe Custom Avid Elixir CR SL Hydraulic, carbon lever blade, tool-less adj. reach and pad contact
Przednia przerzutka Shimano M660 SLX, DMD, top swing, dual pull
Tylna przerzutka SRAM X-0, 9-speed, mid cage
Manetki SRAM X-0 aluminum trigger
Kaseta Shimano HG61, 9-speed, 11-34t
Łańcuch SRAM PC-971, 9-speed w/Power Link
Mechanizm korbowy Custom Shimano FC-M762, 2pc., S: 170mm, others: 175mm
Wieńce44A x 32A x 22S, 4-bolt, 104/64mm
Suport Custom Shimano integrated
Pedały SPD XT
Obręcze Custom DT Swiss X420SL, 24mm w/ eyelets, 28/32h
Przednia piasta Hi Lo disc, CNC flange, sealed cartridge bearing, 9mm DT RWS, alloy QR, 28h
Tylna piasta Custom DT Swiss 330SL w/ alloy freehub, DT RWS QR, 32h
Szprychy DT Swiss Competition 1.8/1.6mm stainless
Przednia opona Fat Albert 2.25
Tylna opona Fat Albert 2.25
Dętki - na tyle mleczko , z przodu nie wiem
Siodło WTB Rocket V z poprzedniego bajka -nie rozstanę się z nim chyba
Sztyca Aerozine 400mm
Zacisk sztycy 7050 hard annodized alloy collar w/ QR, 34.9mm clamp ID, black
Rogi: SPecialized
Wymieniłem sztycę na Aerozine ( poprzednia przeszła już trochę ), dodałem trochę czerwonych akcentów . Czekam na koszyk na bidon . W planach : nowe koła ( coś lżejszego chyba założę przy dopływie gotówki ) , chwyty ( gumowe mi nie podpasowały ), no i oponki na podkrakowskie okolice - Alberty zostawię na górki.
Zapraszam do komentowania , krytyka i opinie mile widziane
M
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.