Skocz do zawartości

[amortyzator]dł. rury sterowej do ramy Boplight Marathon Sport

outta82

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

kupiłem ramę Bolight Maraton Sport 19", teraz mam okazję kupić RS Rebę w super stanie za jeszcze lepszą cenę. Jedyny problem to to że Reba ma przyciętą rurkę sterową na 17cm i nie wiem czy będzie dobra do mojej ramy. A niestety nie mogę znaleźć specyfikacji technicznej ramy BPL, nawet dł. główki ramy nigdzie nie ma.

Bardzo pilne, proszę o konkretne info, nie gdybanie.

Kolega dobrze plecie ;) znajdź amortyzator jeżeli nie to mniej więcej na oko możesz to zrobić. 17 cm to mało nie jest na ebay swojego czasu chodziły amory z 13 cm rura ;D ale były szalenie tanie więc chyba z tego powodu.

Obecnie też czekam na amortyzator, mam stary ale nie chciało mi się mierzyć ile dokładanie potrzebuje, poprzeglądałem w necie średnie długości rur sterowych w sprzedawanych amortyzatorach było to 17,19 czasem 21 cm mój wg sprzedawcy ma 20,8 więc nawet na oko powiem, że mi spokojnie wystarczy.

Najlepszym wyjściem w tej sytuacji było by znalezienie roweru z twoją ramą (na allegro albo gdzieś na forum) i zadać pytanie osobie posiadającej taką ramę ile u niej wynosi ;)

jeśli główka ma 120mm (rama do której link podesłał kolega wyżej, wisiała niedawno na allegro więc przypuszczam że o ten rocznik chodzi;)) i jest pod stery polzintegrowane (co tam widac) to sterowka 17cm spokojnie starczy.

mam ramę z główką 120mm + stery Accent Airplane + mostek ABR wysoki na 40mm, czyli wychodzi ok.: 175mm więc 170mm sterówka to ogarnie spokojnie:)

Mowa o tej:http://allegro.pl/rama-boplight-marathon-sport-19-wyprzedaz-i2538023684.html ?? to spokojnie 170mm sterówki bedzie grało. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...