outta82 Napisano 17 Września 2012 Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Witam, kupiłem ramę Bolight Maraton Sport 19", teraz mam okazję kupić RS Rebę w super stanie za jeszcze lepszą cenę. Jedyny problem to to że Reba ma przyciętą rurkę sterową na 17cm i nie wiem czy będzie dobra do mojej ramy. A niestety nie mogę znaleźć specyfikacji technicznej ramy BPL, nawet dł. główki ramy nigdzie nie ma. Bardzo pilne, proszę o konkretne info, nie gdybanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michauuu Napisano 17 Września 2012 Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Po prostu wsadź jakikolwiek amor i załóż swój mostek.o ile będzie pasować i najlepiej bd miało z cm zapasu to bierz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f16marcin Napisano 17 Września 2012 Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Kolega dobrze plecie znajdź amortyzator jeżeli nie to mniej więcej na oko możesz to zrobić. 17 cm to mało nie jest na ebay swojego czasu chodziły amory z 13 cm rura ;D ale były szalenie tanie więc chyba z tego powodu. Obecnie też czekam na amortyzator, mam stary ale nie chciało mi się mierzyć ile dokładanie potrzebuje, poprzeglądałem w necie średnie długości rur sterowych w sprzedawanych amortyzatorach było to 17,19 czasem 21 cm mój wg sprzedawcy ma 20,8 więc nawet na oko powiem, że mi spokojnie wystarczy. Najlepszym wyjściem w tej sytuacji było by znalezienie roweru z twoją ramą (na allegro albo gdzieś na forum) i zadać pytanie osobie posiadającej taką ramę ile u niej wynosi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beardman Napisano 17 Września 2012 Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Wg tego: http://www.wojtekzdebski.pl/websites/boplight/catalogue_frames.html Rama ma 120mm główki. Pytanie tylko czy to ten sam rocznik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 18 Września 2012 Udostępnij Napisano 18 Września 2012 jeśli główka ma 120mm (rama do której link podesłał kolega wyżej, wisiała niedawno na allegro więc przypuszczam że o ten rocznik chodzi;)) i jest pod stery polzintegrowane (co tam widac) to sterowka 17cm spokojnie starczy. mam ramę z główką 120mm + stery Accent Airplane + mostek ABR wysoki na 40mm, czyli wychodzi ok.: 175mm więc 170mm sterówka to ogarnie spokojnie:) Mowa o tej:http://allegro.pl/rama-boplight-marathon-sport-19-wyprzedaz-i2538023684.html ?? to spokojnie 170mm sterówki bedzie grało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outta82 Napisano 18 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Cześć, tak , dokładnie ta sama. Dzwoniłem do sklepu, powiedziano mi że głowka ze sterem ma 13,5 cm, czyli jak napisałeś. do tego mostek 3,5 - 4 cm, - to będzie 17 lub 17,5 cm. Czyli niby rura sterowa 17cm będzie ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michauuu Napisano 18 Września 2012 Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Czyli niby będzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outta82 Napisano 18 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Dzięki wielkie za szybką i fachową pomoc, kolejny raz koledzy z portalu okazali się pomocni. No to rama i amor jest, jeszcze tylko 1000500100900 części i rower będzie złożony;) Zamykam temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.