tomcio99 Napisano 17 Września 2012 Napisano 17 Września 2012 Chodzi mi dokladnie o to gdybym chcial kupic kask fullface czy sluzby porzadkowe jak np.policja mogla by sie doczepic gdy jechalbym w nim na rowerze?
bukakewarior Napisano 17 Września 2012 Napisano 17 Września 2012 Nie- To nie ma znaczenia czy używasz fulla, czy orzecha. Tak na marginesie- masz na myśli dojazdy z trasy, czy chcesz się w nim poruszać na co dzień (pytam ze względu na komfort) ?
giercio28 Napisano 17 Września 2012 Napisano 17 Września 2012 Chodzi mi dokladnie o to gdybym chcial kupic kask fullface czy sluzby porzadkowe jak np.policja mogla by sie doczepic gdy jechalbym w nim na rowerze? Kask "fullface" to taki jak często można spotkać w downhillu taak ? Pozdrawiam
f16marcin Napisano 17 Września 2012 Napisano 17 Września 2012 Mi kaski u rowerzystów w szczególności DH bardzo się podobają http://allegro.pl/sixsixone-661-comp-shifted-kask-fullface-xl-rt-i2597922953.html Miodzio jak to wygląda Ale gdybym zobaczył gościa mknącego po mieście z takim czołgiem na głowie to bym był nieco zdziwiony xD, jeżdżę na crossie (nie mylić z rowerem marki cross ;D chodzi o motor) od paru lat i jeżeli miał bym wytrzymać w moim kasku jadąc w mieście na rowerze to szyje bym jak nic sobie nadwyrężył nie mówiąc już o ugotowaniu się.
PoleK Napisano 17 Września 2012 Napisano 17 Września 2012 To masz jakiś kiepski kask na tego crossa... albo kiepską szyję, przeciętny kask do DH waży ok 1000g i nie obciąża zbytnio mięśni, ja nie miałem nigdy problemów, a w mieście też używałem, bo zawsze po drodze są jakieś schody i inne "przygody" Policja nie może nic zrobić, bo niby czemu? mogliby się przyczepić w sumie gdybyś miał google i zasłoniętą twarz, ale musieliby mieć np jakieś podejrzenia, ktoś podobnie ubrany by coś odwalił, albo coś takiego. Jest podobno jakiś przepis że nie można latać na przykład w kominiarce po mieście, może jakiś "prawnik" z forum coś o tym wie?
f16marcin Napisano 17 Września 2012 Napisano 17 Września 2012 no mój bez wątpienia waży więcej niż 1 kg ;d na motorze siedzę nie musze wstawac i korbować więc tak tylko przypuszczam
refiko Napisano 17 Września 2012 Napisano 17 Września 2012 To masz jakiś kiepski kask na tego crossa... albo kiepską szyję, przeciętny kask do DH waży ok 1000g i nie obciąża zbytnio mięśni, ja nie miałem nigdy problemów, a w mieście też używałem, bo zawsze po drodze są jakieś schody i inne "przygody" Policja nie może nic zrobić, bo niby czemu? mogliby się przyczepić w sumie gdybyś miał google i zasłoniętą twarz, ale musieliby mieć np jakieś podejrzenia, ktoś podobnie ubrany by coś odwalił, albo coś takiego. Jest podobno jakiś przepis że nie można latać na przykład w kominiarce po mieście, może jakiś "prawnik" z forum coś o tym wie? Jako gliniarz mogę Ci powiedzieć śmiało, że absolutnie nikt się do Ciebie nie przyczepi, bo o co?! ani o gogle, ani o kask. Jedynie jeśli będzie jeździł w fulu rowerem typu trekking możesz narazić się na lekką szyderę... ;] Pozdrawiam //EDIT// Jeśli chodzi o kominiarkę to również żaden przepis tego nie zabrania. Co innego impreza masowa (w rozumieniu ustawy o imprezach masowych) czy mecz.
tomcio99 Napisano 22 Września 2012 Autor Napisano 22 Września 2012 Ogolnie chcialbym go uzywac do dh,fr ale jesli kupilbym go sobie to probowalbym jakos jezdzic w nim na co dzien.
trupek Napisano 22 Września 2012 Napisano 22 Września 2012 Powodzenia z jazdą w full face na co dzień - nie dość ,że to musi być strasznie przyjemne uczucie ,szczególnie w upalny dzień jechać z takim pudłem na głowie to i do cyrku nie trzeba iść żeby mieć niezły ubaw ;d.
dziobolek Napisano 22 Września 2012 Napisano 22 Września 2012 no mój bez wątpienia waży więcej niż 1 kg ;d na motorze siedzę nie musze wstawac i korbować więc tak tylko przypuszczam Heloł! Ale dlaczego porównujesz kask motocyklowy z kaskiem rowerowym??? Poza tym, że mają bardzo zbliżony kształt, to niewiele IMHO mają ze sobą wspólnego. Inne prędkości, inne wymagania bezpieczeństwa, inna budowa.
refiko Napisano 23 Września 2012 Napisano 23 Września 2012 Temat zaczyna zmierzać w nie tym kierunku co trzeba, Pytanie brzmiało "czy można...", powtórzę jeszcze raz, MOŻNA! Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.