Skocz do zawartości

[oponki] Mezcal 2.3, warto?

sznib

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Jako że moje oponki są na wykończeniu pora na coś nowego. Jeżdzę w 90% po suchym, lubię poszleć po lesie, ale dojazdów asfaltowych jest sporo. Poczytałem trochę i mam mętlik w głowie. Tak więc najlepsze do takiej jazdy będą Racekingi lub Smartsamy. Wpadły mi też w oko Mezcale w rozmiarze 2.3. W grę wchodzą raczej tylko zwijki, obecne opony mam po 520g sztuka, także chciałbym by nowe nie przekroczyły 600g. Rozmiar 2.2-2.3. Najbardziej ciągnie mnie do Mezcali (lubię być oryginalny :)), ktoś ma je może/ Jak wrażenia z jazdy w terenie? Czy lepiej Saguaro 2.2?

Jeżeli pozwolisz abym się podłączył :)

ja chciałbym oponki 90% asfalt, 10% teren ale nie za ostro....Ew. lekka jazda po lesie :D Co do 45zł/szt dostałbym? Myślałem nad kenda Khan semi-slick 1,75 tylko boję się, czy jak wjadę w las to zaraz się nie ślizgnę :P Jakby ktoś był taki miły i zechciał odpowiedzieć, z góry dziękuję :thanks:

Jako że moje oponki są na wykończeniu pora na coś nowego. Jeżdzę w 90% po suchym, lubię poszleć po lesie, ale dojazdów asfaltowych jest sporo. Poczytałem trochę i mam mętlik w głowie. Tak więc najlepsze do takiej jazdy będą Racekingi lub Smartsamy. Wpadły mi też w oko Mezcale w rozmiarze 2.3. W grę wchodzą raczej tylko zwijki, obecne opony mam po 520g sztuka, także chciałbym by nowe nie przekroczyły 600g. Rozmiar 2.2-2.3. Najbardziej ciągnie mnie do Mezcali (lubię być oryginalny :)), ktoś ma je może/ Jak wrażenia z jazdy w terenie? Czy lepiej Saguaro 2.2?

Znajomy ma Mezcale, ogólnie dobre opony jednak na suche warunki. Narzeka bardzo na trakcję w piasku- opona nie nadaje się na piasek. Błoto oczywiście też odpada. No i należy pilnować się jak wspomniałem na mokro gdyż bardzo lubi się ślizgać.

Może zastanów się nad X-kingami bądź RK.

No Racekingi kuszące są, zwłaszcza że komplet zwijek dostanę ok. 50pln taniej od Mezcali. ale są opinie o kiepskim trzymaniu bocznym... Za to duża żywotność i na 2 sezony powinna starczyć (~ 6tys. km). Sam nie wiem...

Nie zgodzę się, że trzymanie boczne jest słabe bo jest naprawdę dobre. Oczywiście jak taki jeden z drugim nabiją RK do 4bar to nie dziwota że im nie trzyma bocznie- ta opona nie lubi dużych ciśnień. Osobiście jeżdżę na 2.1bara i trzymanie na zakrętach jest bardzo dobre podobnie jak opory toczenia- które są niskie.

Niskie cisnienie w race king 2.2 powoduje duze ryzyko dobicia do obreczy . po 4 kapciach pompuje min 2.6 i problemu nie ma

No dobra, ale to przecież i tak wszystko zależy od wagi zawodnika. Jeden może jeździć na niższym ciśnieniu, a drugi musi niestety już więcej nabić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...