Skocz do zawartości

[Przerzutka] Shimano Slx

alacart

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam pytanie czy orientuje się ktoś czy shimano wypuszcza może przerzutki SLX w wersji SS z krótkim wózkiem.

Potrzebuję takiej ponieważ nie mogę mieć wiekszego wózka a chodzi mi o ten system Shadow bo moja przerzutka shimano 105 strasznie obija o ramę do tego zdarzyło mi się 2 razy uderzyć o jakieś kamienie

pozdrawiam

Napisano

a wiesz może gdzie je można dostać i czy są drogie bo ja kurcze szukałem nawet w niemczech i nie mogłem znleźć

Napisano

no właśnie tą co ty mi podałeś to wersja GS średni wózek a mi chodzi o wersję taką jak wypuszczają w wersji szosowej lub saint SS kółko dolne jest bardzo blisko górnego

Napisano

spoko ja też nigdzie niemogę ich znaleźć a saint niestety jest po za moim zasięgiem conowym chociarz nawet jak bym miał taką kase to bym jej nie kupił a nie stety przerzutek szosowych nie robią z systemem shadow

Napisano

wydaje mi się że po prostu te przerzutki góralskie od LX do XT nie są produkowane z krótkim wózkiem SS bo te cą maja niby krótki wózek to tak naprawdę mają średni GS

Napisano

Z tego co pamiętam to od dłuższego czasu nie ma przerzutek sh*tmano MTB z krótkim wózkiem, nie licząc Saint-a, są tylko GS i SGS czyli średni i długi.

Edit: No tak, zapomniałem o ZEE, ale to jest na 10sp MTB, nie będzie to działać z manetkami szosowymi niestety.

Napisano

a właśnie zapomniałem o tej wersji Shimano zee co w tym roku przecież wychodziła ale chyba i tak poczekam do 2013 bo jednak 250zł to moim zdaniem cały czas dość duża cena

dzięki za odpowiedzi i podpowiedzi

pozdrawiam

nie nie jeżeli chodzi o manetki to ja mam manetkę Sram rocket także idealnie bedzie pasować

Napisano

TO ZEE JEST NA DYNA_SYS!!??

trochę szkoda bo jeżeli tak to wtedy wymiana przerzutki na zee będzie mnie kosztowała około 600 zł włącznie z wymianą łańcucha kasety i manetki trochę lipa. No ale nic zawsze są przerzutki szosowe :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...