Skocz do zawartości

[Amortyzator] Marzocchi XC 600 TST2 '08 jaki smar?

stpman

Rekomendowane odpowiedzi

Czemu bez dodatku litu? jakieś badania?

Sam stosuje litowy i nie widzę żadnych efektów ubocznych:)

Ba, pytałem dr. na PP i "nie słyszeli żeby lit miał jakikolwiek zły wpływ na stopy magnezu a i uszczelki nie ucierpią" :)

możesz użyć jakikolwiek smar stały (jak wspomniał kolega wyżej, niektórzy mieszają go z olejem) który nie pożre uszczelek. Nic amorkowi nie będzie, to nie przemysł ciężki/maszynowy gdzie masz smar do każdej pierdoły...

Czemu bez dodatku litu? jakieś badania?

Sam stosuje litowy i nie widzę żadnych efektów ubocznych:)

Ba, pytałem dr. na PP i "nie słyszeli żeby lit miał jakikolwiek zły wpływ na stopy magnezu a i uszczelki nie ucierpią" :)

możesz użyć jakikolwiek smar stały (jak wspomniał kolega wyżej, niektórzy mieszają go z olejem) który nie pożre uszczelek. Nic amorkowi nie będzie, to nie przemysł ciężki/maszynowy gdzie masz smar do każdej pierdoły...

Czysty lit utlenia stopy magnezu, ale po utlenieniu jest na nich juz tlenek, wiec zeby znow ponowic reakcje trzeba by go zetrzec. Biorac pod uwage, ze dolne lagi zawsze sa paprane olejem, oraz taka mala ilosc smaru jaka daje sie pod uszczelki, to uznaje to za fakt zuipelnie pomijalny. A co do stosowania z popularnymi uszczelnnieniami, etc, to juz mi slow brakuje - nie ma zadnych zastrzezen. Ja osobisci smaruje z litem juz od za rok bedzie 20 lat i nigdy nie widzialem destrukcyjnego wplywu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...