maciow1 Napisano 16 Września 2012 Napisano 16 Września 2012 Witam czy amortyzator Rock shox dart 2 (100 mm) starczy mi do ramy LF Dragstar??
Mod Team sznib Napisano 16 Września 2012 Mod Team Napisano 16 Września 2012 Do czego chcesz roweru używać?
maciow1 Napisano 16 Września 2012 Autor Napisano 16 Września 2012 Do czego chcesz roweru używać? Do dirtu i lekkiego FR
Qamal Napisano 16 Września 2012 Napisano 16 Września 2012 dart 2 ma naklejke gdzie jest napisane z enie uzywa sie go dirtu i fr
Michauuu Napisano 16 Września 2012 Napisano 16 Września 2012 Dart do fr,ciekawe... Zainwestuj w coś ze skokiem 130-150 do lekkiego fr którym zapewne jest enduro
Vardal Napisano 16 Września 2012 Napisano 16 Września 2012 Raz że RS Dart nie starczy, a dwa że zwaliłbyś geo roweru. Do tej ramy potrzeba minimum 130mm skoku. Ale dokładasz dwie stówy do ceny tego darta i kupujesz za 600zł powietrznego Epicona 140mm. edit: Aa, i jeszcze jedno. Jesteś pewny że chcesz tego dragstara do enduro? Do dirtu jak najbardziej, ale "lekkie FR" nie bałdzo, nie bałdzo
Michauuu Napisano 16 Września 2012 Napisano 16 Września 2012 Epicon katowania na hopkach może nie wytrzymać...
maciow1 Napisano 16 Września 2012 Autor Napisano 16 Września 2012 Raz że RS Dart nie starczy, a dwa że zwaliłbyś geo roweru. Do tej ramy potrzeba minimum 130mm skoku. Ale dokładasz dwie stówy do ceny tego darta i kupujesz za 600zł powietrznego Epicona 140mm. edit: Aa, i jeszcze jedno. Jesteś pewny że chcesz tego dragstara do enduro? Do dirtu jak najbardziej, ale "lekkie FR" nie bałdzo, nie bałdzo Może być inna rama tylko problem w tym że nie mam zbytnio kasy , mogę wydać max 400 zł
Vardal Napisano 16 Września 2012 Napisano 16 Września 2012 Widzę że raczej dopiero raczkujesz w rowerach Musisz sie okreslić czy Dirt czy FR. Bo choć te dyscypliny mają ze soba wiele wspólnego to jednak jeździ się w nich na ogół różnymi rowerami. Dragstar, ma tylu zwolenników (jak i również przeciwników) właśnie ze względu na cenę czyli 400zł które możesz wydać. Nic tańszego raczej nie dostaniesz. Nie masz zbytnio wyboru, zostaje Ci tylko dozbierać kasy na inny amor. Nowsze Epicony faktycznie mogą nie znieść zbytniego katowania, choć właściwie producent opisuje że mogą być stosowane do FR. Najlepiej by było jak byś znalazł Epicona 2008 (z czarnymi goleniami) choć to może być bardzo problematyczne zadanie. To jak dotąd najlepsza konstrukcja ze wszystkich Epiconów.
TheGie Napisano 17 Września 2012 Napisano 17 Września 2012 A może taka rama ? : http://allegro.pl/rama-dc-duncon-amstaff-truvativ-i2624297001.html
elton29 Napisano 17 Września 2012 Napisano 17 Września 2012 Wiesz co ja bym to podzielił na street/dirt i enduro/fr i dragstara podpiąłbym właśnie pod tą druga grupę bo jednak w streecie i dircie sprawdzą się ramy takie jak suburban, capital, dc pussy czy bitch. Mają one troche inną geometrię i są raczej krótsze. Jeśli jednak ciągnie Cię bardziej do fr to właśnie dragstar, cocaine, czy ns surge będzie dla Ciebie dobrym rozwiązaniem. Tu nawet znalazłem draga za dobrą kasę http://allegro.pl/ra...2636572892.html Pytanie tylko ile masz wzrostu? Jeśli chodzi o amor to szukaj czegoś sprawdzonego w typie drop off, rst storm a może pike czy z1 ale ciężko się będzie zmieścic w budżecie, najtańszy chyba będzie jeszcze duro Poszukałbym może jeszcze nixona manitou.
maciow1 Napisano 17 Września 2012 Autor Napisano 17 Września 2012 Wiesz co ja bym to podzielił na street/dirt i enduro/fr i dragstara podpiąłbym właśnie pod tą druga grupę bo jednak w streecie i dircie sprawdzą się ramy takie jak suburban, capital, dc pussy czy bitch. Mają one troche inną geometrię i są raczej krótsze. Jeśli jednak ciągnie Cię bardziej do fr to właśnie dragstar, cocaine, czy ns surge będzie dla Ciebie dobrym rozwiązaniem. Tu nawet znalazłem draga za dobrą kasę http://allegro.pl/ra...2636572892.html Pytanie tylko ile masz wzrostu? Jeśli chodzi o amor to szukaj czegoś sprawdzonego w typie drop off, rst storm a może pike czy z1 ale ciężko się będzie zmieścic w budżecie, najtańszy chyba będzie jeszcze duro Poszukałbym może jeszcze nixona manitou. mam 181 cm wzrostu xD
elton29 Napisano 17 Września 2012 Napisano 17 Września 2012 No to taka 16' będzie ok. Chcesz poskładać sobie ten rower czy może kupić już jakiś używany ?
maciow1 Napisano 17 Września 2012 Autor Napisano 17 Września 2012 No to taka 16' będzie ok. Chcesz poskładać sobie ten rower czy może kupić już jakiś używany ? Poskładać , jeszcze mam stary rower to może by coś z niego użył
elton29 Napisano 18 Września 2012 Napisano 18 Września 2012 Wiesz co pamiętam jak kiedyś wziąłem rower mojej siostry który był prawie taki sam jak twój i tylko jeden skok wykonałem przez studzienkę! Złatwiłem przerzutkę,paręszprych, obręcz i chyba detkę jeszcze. Myślę że musisz go na części sprzedać bo w takim stanie i bez korby go nie pogonisz, koła masz na dobrych piasach alegeneralnie tani stuff. Dragstara już ktoś łyknął, wiesz jaki chcesz ten bike poskładać,oblukałeste ramy które Ci podesłem a ile chcesz na to wydać kasy? Zapomniałem dodać, dirt jumper dzięki komorze powietrznej łatowo go dopasować pod siebie, raczej wytrzymały i chyba bezkonkurencyjny w przedziałe do 400zł
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.