Skocz do zawartości

[Rama] czy ten amortyzator starczy do LF DRAGSTAR ?

maciow1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Raz że RS Dart nie starczy, a dwa że zwaliłbyś geo roweru. Do tej ramy potrzeba minimum 130mm skoku. Ale dokładasz dwie stówy do ceny tego darta i kupujesz za 600zł powietrznego Epicona 140mm.

edit: Aa, i jeszcze jedno. Jesteś pewny że chcesz tego dragstara do enduro? Do dirtu jak najbardziej, ale "lekkie FR" nie bałdzo, nie bałdzo :thumbsup:

Napisano

Raz że RS Dart nie starczy, a dwa że zwaliłbyś geo roweru. Do tej ramy potrzeba minimum 130mm skoku. Ale dokładasz dwie stówy do ceny tego darta i kupujesz za 600zł powietrznego Epicona 140mm.

edit: Aa, i jeszcze jedno. Jesteś pewny że chcesz tego dragstara do enduro? Do dirtu jak najbardziej, ale "lekkie FR" nie bałdzo, nie bałdzo :thumbsup:

Może być inna rama tylko problem w tym że nie mam zbytnio kasy , mogę wydać max 400 zł

Napisano

Widzę że raczej dopiero raczkujesz w rowerach :) Musisz sie okreslić czy Dirt czy FR. Bo choć te dyscypliny mają ze soba wiele wspólnego to jednak jeździ się w nich na ogół różnymi rowerami.

Dragstar, ma tylu zwolenników (jak i również przeciwników) właśnie ze względu na cenę czyli 400zł które możesz wydać. Nic tańszego raczej nie dostaniesz. Nie masz zbytnio wyboru, zostaje Ci tylko dozbierać kasy na inny amor. Nowsze Epicony faktycznie mogą nie znieść zbytniego katowania, choć właściwie producent opisuje że mogą być stosowane do FR. Najlepiej by było jak byś znalazł Epicona 2008 (z czarnymi goleniami) choć to może być bardzo problematyczne zadanie. To jak dotąd najlepsza konstrukcja ze wszystkich Epiconów.

Napisano

Wiesz co ja bym to podzielił na street/dirt i enduro/fr i dragstara podpiąłbym właśnie pod tą druga grupę bo jednak w streecie i dircie sprawdzą się ramy takie jak suburban, capital, dc pussy czy bitch.

Mają one troche inną geometrię i są raczej krótsze.

Jeśli jednak ciągnie Cię bardziej do fr to właśnie dragstar, cocaine, czy ns surge będzie dla Ciebie dobrym rozwiązaniem.

Tu nawet znalazłem draga za dobrą kasę :)

http://allegro.pl/ra...2636572892.html

Pytanie tylko ile masz wzrostu?

Jeśli chodzi o amor to szukaj czegoś sprawdzonego w typie drop off, rst storm a może pike czy z1 ale ciężko się będzie zmieścic w budżecie, najtańszy chyba będzie jeszcze duro

Poszukałbym może jeszcze nixona manitou.

Napisano

Wiesz co ja bym to podzielił na street/dirt i enduro/fr i dragstara podpiąłbym właśnie pod tą druga grupę bo jednak w streecie i dircie sprawdzą się ramy takie jak suburban, capital, dc pussy czy bitch.

Mają one troche inną geometrię i są raczej krótsze.

Jeśli jednak ciągnie Cię bardziej do fr to właśnie dragstar, cocaine, czy ns surge będzie dla Ciebie dobrym rozwiązaniem.

Tu nawet znalazłem draga za dobrą kasę :)

http://allegro.pl/ra...2636572892.html

Pytanie tylko ile masz wzrostu?

Jeśli chodzi o amor to szukaj czegoś sprawdzonego w typie drop off, rst storm a może pike czy z1 ale ciężko się będzie zmieścic w budżecie, najtańszy chyba będzie jeszcze duro

Poszukałbym może jeszcze nixona manitou.

mam 181 cm wzrostu xD ;)

Napisano

No to taka 16' będzie ok.

Chcesz poskładać sobie ten rower czy może kupić już jakiś używany ?

Poskładać , jeszcze mam stary rower to może by coś z niego użył

Napisano

Wiesz co pamiętam jak kiedyś wziąłem rower mojej siostry który był prawie taki sam jak twój i tylko jeden skok wykonałem przez studzienkę!

Złatwiłem przerzutkę,paręszprych, obręcz i chyba detkę jeszcze.

Myślę że musisz go na części sprzedać bo w takim stanie i bez korby go nie pogonisz, koła masz na dobrych piasach alegeneralnie tani stuff.

Dragstara już ktoś łyknął, wiesz jaki chcesz ten bike poskładać,oblukałeste ramy które Ci podesłem a ile chcesz na to wydać kasy?

Zapomniałem dodać, dirt jumper dzięki komorze powietrznej łatowo go dopasować pod siebie, raczej wytrzymały i chyba bezkonkurencyjny w przedziałe do 400zł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...