Skocz do zawartości

[hamulce] Shimano M486 czy Shimano M445

gad

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z obydwoma kontakt miałem, oba są podobnej siły, modulację mają niezłą, siłą nie powalają (do rekreacji w zupełności starczą), nie mają gumowej klamki, choć to nie jest twardziel od mechaników :P w moim odczuciu są słabsze od mojego BB5, ale dużo modulacją nadrabiają.

Przeczytaj na MTBR opinie M486. O M445 było na forum parę razy mówione, użyj szukajki :)

Do spokojnej rekreacji wystarczą w zupełności, ale jeśli cena jest w granicy ~350-400zł za komplet, poważnie bym się zastanowił nad M596, które są w BikeStacji ;)

Napisano

Jeśli bardzo budżetowo i rekreacyjnie to wystarczą te Shimano, ja na nich jeździłem w górach i dawały radę;)

Jednakże rozważyłbym zakup Deorek M596, jest to o wiele lepszy hamulec, który w razie czego pozwoli na dalszą rozbudowę roweru, a nie będzie jej blokował.

Napisano

Mam 486 i powiem Ci że jak na tani hamulec całkiem nieźle sobie radzą, jednak jeśli dysponujesz troszkę większym budżetem może warto zainwestować w wyższy model

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...