tr4cer Napisano 16 Września 2012 Napisano 16 Września 2012 Witam. Od razu chciałbym zaznaczyć, że jestem zielony w temacie, dopiero w te wakacje zacząłem przygode z jazdą i w tym celu sprawiłem sobie rowerek, na który się troszkę wykosztowałem. Zauważyłem, że rower na niektórych biegach strzekocze. Problem miał też miejsce krótko przed przeglądem gwarancyjnym, ale po nim hałas ustał. Podejrzewam, że podczas przeglądu rower został przesmarowany albo przeczyszczony. Chciałbym się dowiedzieć jak dbać o rower aby służył mi jak najdłużej oraz o te codziennie czyności ze smarowaniem. Wiem, że dla Was to są rzeczy oczywiste, ale ja się nigdy tym nie zajmowałem i mam nadzieję, że mi pomożecie Chodzi mi głównie co smarować, czym smarować i jak często. Taki elementarz rowerzysty. Rzeczy, które się sprawdza przed każda dłuższą jak i krótszą jazdą. Tak aby rower służył długo i pracował jak najciszej.
kadargo Napisano 16 Września 2012 Napisano 16 Września 2012 mam nadzieję, że mi pomożecie To, że nie wiesz jak dbać o rower, zbrodnią nie jest. Ale to, że nie wykazałeś nawet minimum chęci, aby przejrzeć forum, powinno skutkować jakąś chłostą, bądź czymś równie rozrywkowym. A więc, proszę oto wskazówki. Forum zaczyna się od podforum "FAQ" Jest na samej górze. Tam można znaleźć taki temat: Łańcuch - Vademecum Trochę niżej, a dokładnie dziesiąta pozycja od góry, na głównym forum jest dział o tajemniczej nazwie: Konserwacja sprzętu Tam znajdziesz w pip! tematów, opisujących jak dbać o rower. Niektóre nawet zbyt szczegółowo, ale Tobie się przyda za karę Uważaj na te gorące tematy, żebyś się nie poparzył. Miłej lektury.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.