Skocz do zawartości
  • 0

Gość Boberek

Pytanie

Napisano

witam, mianowicie mam problem, kupiłem rowerek, ok . 3 miesiace temu, i z nie wiadomo jakich przyczyn zacząl on strasznie trzeszczeć. Rower używany normalnie, rekreacyjna jazda po łatwym terenie, normalne użytkowanie.

trzeszczy on jak pedałuje oraz jak nie pedałuje. więc wydaje mi się ze to nie w korbie.

Najdziwniejsze jest jednak to, że zaczyna się to po jakiejś 5 minutowej jeździe ( przedtem rower nie wydaje żadnych odgłosów ) i stopniowo się to trzeszczenie nasila. poradzicie cos? co to może być? gdzie, jak szukać pomocy, czy trzeba będzie coś wymieniać?

Serdecznie proszę o pomoc.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Skoro trzeszczy nawet jak nie pedałujesz to może sztyca/siodełko.Ja tak miałem kiedyś w starym rowerze , ewentualnie stery.

Napisano

Sorki, źle zrozumiałem zdanie. Suport na pewno odpada skoro trzeszczy jak pedałujesz i nie pedałujesz.

no własnie, ale trzeszczenie slychać w okoloicach tylego koła - korby - siodełka? nie potrafie sprecyzować dokladnie gdzie trzeszczy. a jeszcze dziwniejsze jest to ze dzieje sie tak po paru minutach jazdy a nie od razu jak wsiąde na rower.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...