doms Napisano 14 Października 2012 Napisano 14 Października 2012 Posiadam lampkę od Grega i qpiłem 4 akumulatorki sanyo z rozbiórki ogniw laptopowych. Zapłaciłem za nie 32zł razem z przesyłką. Na jednym ogniwie lampka w trybie 30% świeci bite 2h (trybu 60% a tym bardziej 100% prawie nie używam nawet w lesie gdyż nie są IMO potrzebne). Po asfaltach używam tylko trybu 10% - nie oślepia on kierowców i pieszych a wtedy lampka świeci ponad 5h.
Slawomir90 Napisano 14 Października 2012 Napisano 14 Października 2012 A skąd można kupić takie ogniwa z rozbiórki no i czy można je spokojnie ładować ładowarkami tego typu http://allegro.pl/la...2709214129.html Ładowarka Li-ion 18650 szybka dwa kanały nowa oferta nr 2709214129 Tego typu baterie kupić i zdemontować ? http://allegro.pl/bateria-hp-dv8000-hstnn-db20-hstnn-ib20-l18650-dv8-i2633417328.html BATERIA HP DV8000 HSTNN-DB20 HSTNN-IB20 L18650-DV8 oferta nr 2633417328 Poza tym jaką wersję SF masz ? nawet przez las przy całkowitej ciemnicy nie używasz 100% ? w takim układzie to musi świecić mocniej niż myślałem.
doms Napisano 14 Października 2012 Napisano 14 Października 2012 Np tutaj: http://allegro.pl/ogniwo-sanyo-ur18650a-ogniwa-3-7v-2250mah-gratis-i2683326601.html ( imo realnie te ogniwa mają coś pomiędzy 1600-1900mah) Ładowarkę mam identyczną jak podałeś link. Między trybem 60% a 100% jest bardzo mała różnica dla oka a pobór prądu prawie dwa razy większy więc prawie nigdy go nie używam. Między trybem 30 a 60 jest spora różnica ale 30% daje i tak bardzo dużo światła. Mam solarforca na diodzie neutralnej T5.
dymcio111 Napisano 14 Października 2012 Napisano 14 Października 2012 Może w następnym roku kupię SF L2P od grega. Ona jest programowana przez sprzedajacego na tryby jakie się chce ? Jeśli tak to jakie byście polecili tryby na jazdę w mieście i w lesie ? I który włącznik latarki ? Lepsza ta od Grega czy Magicshine chyba model MJ087 ten z 4ma diodami ? I która z nich będzie szerzej świecić ? Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk
filipog44 Napisano 14 Października 2012 Napisano 14 Października 2012 po 21 jade na 30minut w las także zatrzymam się gdzieś gdzie nie straszą i zrobie fotki kompaktem. Tutaj macie foteczki jak świeci Mactronic 300 w trybie Turbo. Wiadomo, że fotografia nie odzwierciedla prawdziwej mocy lampeczki. Album http://imgur.com/a/zlK0Q#0 Muszę przyznać, że jestem pod wielkim wrażeniem mocy tej lampki. Świeci znakomicie i teraz sam zastanawiam się nad jej zakupem wiosną 2013. Coś znajomego widzę na zdjęciu, śmigasz na hamplach M445, zgadza się? pozdrawiam.
Plastyk Napisano 14 Października 2012 Napisano 14 Października 2012 Tak Greg programuje wszystko jak się komu podoba, jednak wybór trybów to nie łatwa sprawa i nie będę nic sugerował. Podam dwa linki po których przeczytaniu wybrałem swoje ustawienia które zamówię pod koniec roku. Sklepik swiatelka.pl Temat wsparcia technicznego SF L2 Po przeczytaniu tego można już się decydować na tryby.
Slawomir90 Napisano 14 Października 2012 Napisano 14 Października 2012 Latarka Solarforce L2 http://allegro.pl/la...2701782399.html Latarka SolarForce L2 800lm Cree XM-L nowa custom oferta nr 2701782399 15-30-60-100 wydaje mi się najrozsądniejsza, do tego włącznik reverse, dioda T5 4B, reflektor OP, włączanie domyślne 15% i powinno być git. Co o tym sądzicie ?
Plastyk Napisano 14 Października 2012 Napisano 14 Października 2012 Wszystko zależy od przeznaczenia. Ja wiem, że będę ją często używał nie na rowerze, byłbym skłonny nawet powiedzieć 50/50. Dla tego ja w ukrytych biorę też moon, beacon i 2%. Reszta tak jak ty napisałeś, z tym że pierwszy tryb 12%, a nie 15%, ale to była długa poparta 40 stronami wątku pomocy technicznej decyzja. W grudniu będę wiedział jak to się sprawuje.
vwothyn Napisano 14 Października 2012 Napisano 14 Października 2012 Ja wziąłem L2 u Grega (jest tańsza niz L2P a robi tą sama robotę).Tryby 60-100-15-35%. Gdybym brał dzisiaj pewnie zrezygnowałbym z 15% bo nie bardzo widzę dla niego zastosowanie na rowerze, a w inny sposób latarki nie użytkuję. Poza tym 4 tryby to o jeden za dużo do przeklikania w trakcie jazdy.
Slawomir90 Napisano 14 Października 2012 Napisano 14 Października 2012 A czy L2 ma jakąś kombinacje żeby szybko wyłączyć ? żeby nie oślepić kogoś z naprzeciwka ? Jak w praktyce się ją włącza i wyłącza ? Sprzedawca cafel (u którego bym ewentualnie kupiwał SF) ma też w sprzedaży kilka koronek na czoło latarki, czemu to ma służyć ? ot przykład http://allegro.pl/solarforce-b6-koronka-pierscien-stal-nierdzewna-i2697930639.html SolarForce B6 koronka pierścień stal nierdzewna oferta nr 2697930639
vwothyn Napisano 14 Października 2012 Napisano 14 Października 2012 Jeśli jeździsz głównie po asfalcie i nie chcesz oślepiać, to lepszym wyborem od latarki będzie dobra lampka rowerowa (np Roxim RX5 albo coś w tym typie). Ja na asfalt mam oddzielną lampkę na zwykłych ledach (która świeci biednie, ale to inna historia). W przypadku Solar Force'a możesz wybrać opcję bez pamięci ostatniego trybu (polecam na rower) i jakiś niski tryb jako domyślny, wtedy w każdej chwili pojedyncze kliknięcie będzie wrzucało właśnie ten tryb podstawowy niezależnie od tego w jakim trybie się wcześniej znajdowałeś, więc będziesz w stanie szybko zredukować strumień światła w razie, gdyby ktoś z naprzeciwka nadjeżdżał. Ja u siebie wybrałem jednak tryb 60% jako podstawowy, ale jak wspomniałem mam drugą lampkę, no i asfalt omijam jak tylko jest możliwość.
Plastyk Napisano 14 Października 2012 Napisano 14 Października 2012 To są koronki zwiększające funkcjonalność. Są z twardej stali nierdzewnej. Ja biorę tą z małymi ząbkami. Co tu można wymyślić: - wybicie szyby (np. wypadek samochodowy) - przyłożenie komuś / czemuś (samoobrona) - ubicie kotleta (w razie apokalipsy i głodu) Ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?
Slawomir90 Napisano 14 Października 2012 Napisano 14 Października 2012 To są koronki zwiększające funkcjonalność. Są z twardej stali nierdzewnej. Ja biorę tą z małymi ząbkami. Co tu można wymyślić: - wybicie szyby (np. wypadek samochodowy) - przyłożenie komuś / czemuś (samoobrona) - ubicie kotleta (w razie apokalipsy i głodu) Koronka z małymi ząbkami 25zł, niby niewielka różnica przy 300zł za cały zestaw ale skoro latarka i tak jest z aluminium, to czy warto dokładać ? Wiadomo nigdy nic nie wiadomo w życiu tylko powstaje pytanie czy komuś w praktyce udało się wykorzystać tą koronkę ?
Plastyk Napisano 14 Października 2012 Napisano 14 Października 2012 Otóż to, jest z aluminium. Koronka to stal nierdzewna i jest raczej pancerna. O to chodzi, że koronką można wybić szybę i nie będzie śladu. Jak dla mnie warto, to jest jakby twardsze zakończenie naszego światełka, normalnie przystosowane do użytku. Bez tego raczej w ścianę nie pukać.
Slawomir90 Napisano 14 Października 2012 Napisano 14 Października 2012 vwothyn W terenach gdzie jeżdżę, poza lasem jest też wiele asfaltowych dróg które wymagają własnego źródła światła xD Poza tym 4 tryby dają możliwość dokładniejszego doboru mocy do otoczenia. Moja obecna świcidełka ma 2 tryby, toteż może być ciężko się przestawić. Na razie napisałem wstępne pytanie do Grega, zatem jeszcze pomyślę nad trybami. Jeśli wybierać 3 to może 20-50-100, ciężko zdecydować. Plastyk przekonałeś mnie xD, w razie czego wezmę też koronkę. 5zł więcej kosztuje ta z dłuższymi ząbkami, może byłaby lepsza, jak sądzicie ?
Plastyk Napisano 14 Października 2012 Napisano 14 Października 2012 W tym rzecz, że jak tymi dużymi ząbkami komuś przyłożysz, to raczej przekroczysz granice obrony koniecznej
Slawomir90 Napisano 14 Października 2012 Napisano 14 Października 2012 Słusznie Plastyk xD No a jak latarki grega mają się do upadków ? testował ktoś przypadkowy upadek ? ;D
vwothyn Napisano 14 Października 2012 Napisano 14 Października 2012 vwothyn W terenach gdzie jeżdżę, poza lasem jest też wiele asfaltowych dróg które wymagają własnego źródła światła xD Poza tym 4 tryby dają możliwość dokładniejszego doboru mocy do otoczenia. Moja obecna świcidełka ma 2 tryby, toteż może być ciężko się przestawić. Na razie napisałem wstępne pytanie do Grega, zatem jeszcze pomyślę nad trybami. Jeśli wybierać 3 to może 20-50-100, ciężko zdecydować. Ja też niestety pewne odcinki jestem zmuszony pokonywać asfaltem, ale dlatego mam dwa światełka, L2 robi za "długie", bo w kwestii oślepiania różnicę robi nie tylko moc, ale i kształt wiązki, i tutaj zawsze latarka będzie dawać ciała. 50% to już spora różnica w stosunku do 100, 60 wydaje mi się optymalnym wyborem, ale każdy ma inne oczy i inny styl jazdy. 35% daje radę na asfalcie całkiem przyjemnie, ale podejrzewam że po gałach już może dawać. Swoją drogą w kwestii zmiany trybów przyszła mi do głowy pewna modyfikacja. Gdyby mianowicie przełącznik latarki zamontować na przedłużaczu pod kciukiem to jego obsługa, zwłaszcza na wertepach byłaby znacznie wygodniejsza. Tylko nie dałoby się używać lampki poza rowerem (co w sumie dla mnie nie jest wadą) chyba że z drugą wymienną "dupką" .
Slawomir90 Napisano 14 Października 2012 Napisano 14 Października 2012 Gdzieś przelotem znalazłem porównanie mocy, tyle że teraz gdzieś nie mogę znaleźć, nie masz może jakiegoś linku pod ręką ?
Peterp079 Napisano 15 Października 2012 Napisano 15 Października 2012 Słusznie Plastyk xD No a jak latarki grega mają się do upadków ? testował ktoś przypadkowy upadek ? ;D Ja niestety testowałem. Upadła mi na kostkę brukową. Oczywiście z latarką nic się nie stało, tyle że obudowa się pobijała i w niektórych miejscach przytarła do srebrnego aluminium. Poza tym wszystko działa jak należy. Może w następnym roku kupię SF L2P od grega. Ona jest programowana przez sprzedajacego na tryby jakie się chce ? Jeśli tak to jakie byście polecili tryby na jazdę w mieście i w lesie ? I który włącznik latarki ? Lepsza ta od Grega czy Magicshine chyba model MJ087 ten z 4ma diodami ? I która z nich będzie szerzej świecić ? Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk MS będzie świecił szerzej. Mam porównanie z chinolem Cree XML 1600LM na jednej diodzie co prawda ale i tak świeci prawie 2x szerzej niż L2p.
dymcio111 Napisano 16 Października 2012 Napisano 16 Października 2012 MS będzie świecił szerzej. Mam porównanie z chinolem Cree XML 1600LM na jednej diodzie co prawda ale i tak świeci prawie 2x szerzej niż L2p. No właśnie będę miał dylemat, bo na same dojazdy do pracy to ewentualnie dalej używać Mactronic Scream, chociaż wolałbym coś ciut mocniejszego i szerszego, a zarazem stawiając rower pod wiatą do stojaka, lub go już odpinając do jazdy dobrze mieć szybko wyciągane/zakładane światełko i tutaj plus dla lampek/latarek tego typu. Ale na minus właśnie wąskie świecenie na boki Pewnie bardziej by mnie zadowoliła od Screama ta L2P od Grega. Ale koszt też by wyszedł nie mały zważywszy że nie mam ani ogniw, ładowarki itd. 2 opcja to zakup właśnie Magichine MJ-872 5600mAh tylko na przejażdżki po lesie itd. A do pracy dalej Scream. 3. opcja Magicshine MJ-872 lub MJ-880 albo L2P i dla dodatkowego oświetlenia boków jakaś czołówka do kasku http://www.sklep.pol...-lampy-rowerowe MJ-858 np lub Mactronic Noise 500 albo jakiś chinol jednodiodowy z akumulatorem zewnętrznym z tych za około 50$ I takie moje wnioski: - zestaw MS MJ-872 + Scream - do pracy w miare, w las pewnie przyjemnie z magicshine, ale nie za duży czas świecenia i być może niedosyt światła na boki chcąc się rozejrzeć bardziej na bok, inwestycja około 500zł - zestaw L2P wszystko bym musiał dokupić do tego, od ładowarki po ogniwa, pewnie z zapasem lepszych i całością wyszło by mnie z ~400zł. Stykło by mi do pracy, ale może niekoniecznie w teren światło na boki. pewnie z czołówką do tego by mnie wyniosło w sumie z 600-700zł. Zapas dodatkowych ogniw do L2P do dłuższej jazdy można sobie zrobić, także uniwersalnie. - zestaw z MS MJ-880 to już trochę szaleństwo na taki sprzęt pewnie niezła moc, może do tego ewentualnie jakaś czołówka np MJ-858 do świecenia sobie na boki, w razie potrzeby akumulator chyba można podczepić do MJ-880 gdyby padł, a ja bym nie używał wcześniej czołówki. Chyba że zakup drugiego akumulatora do MJ-880. Cenowo w zależności od opcji i akumulatorów około 650zł-860zł-935zł- ~1100zł. Ale wydawać tyle na światło to już bym nie przesadzał... chociaż by było megaaaa Chciałbym ogólnie, żeby tak mi światełko trzymało z 3-5h na dość dobrym jasnym trybie świecenia.
Slawomir90 Napisano 16 Października 2012 Napisano 16 Października 2012 zestaw L2P wszystko bym musiał dokupić do tego, od ładowarki po ogniwa, pewnie z zapasem lepszych i całością wyszło by mnie z ~400zł. Stykło by mi do pracy, ale może niekoniecznie w teren światło na boki. pewnie z czołówką do tego by mnie wyniosło w sumie z 600-700zł. Zapas dodatkowych ogniw do L2P do dłuższej jazdy można sobie zrobić, także uniwersalnie. Ja zamówiłem SolarForce L2 na diodzie XM-L T5 4B, pokrowiec, uchwyt na rower, dwa ogniwa, ładowarka, koronka, klips i przesyłka 401zł Jak tylko będę miał okazję przetestować to wrzucę zdjęcia i spostrzeżenia xD
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.