llancer Napisano 14 Września 2012 Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Witajcie,jako ze nei jestem za bogaty itd. a po za tym po co mi do miasta ewentualnie jakies pozamiejskie tereny i górki hamulce hydrauliczne dlatego tez zdecydowałem się na mechaniki. Pierwsza propozycja http://allegro.pl/hamulce-tarczowe-mechanicze-gatorbrake-160mm-i2629932601.html Co sądzicie ? http://allegro.pl/hamulce-tektro-novela-aluminiowe-komplet-2-kolory-i2631909965.html Co sądzicie ? A tu hydrauliki budżetowe http://allegro.pl/giant-mph-hamulce-hydrauliczne-komplet-p-t-tarcze-i2611706339.html Które mechaniki wziasc,ja myślę ze tektro ew. te hydrauliki,ale myśle ze dużej różnicy między tektro a tymi mph nie będzie I nie obrzucac ze dolozyc do hydraulików bo NIE MAM,znaczy mam ale i tak juz duuzo wydałem na rower...Moze na nastepny sezon bedzie epicon lub raidon i lepsze kółka(lżejsze) to odrazu chce na disci brać :)A hample zawsze mozna kiedyś dokupić zaciski i klamki jak beda niewystarczające Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seebcioo Napisano 14 Września 2012 Udostępnij Napisano 14 Września 2012 ile kasy masz na komplet ? bez tej wiedzy BB5 lub BB7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 14 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Hmm sądze ze do 250 to juz maxx, (((moge sprzedać carbo snacki i powerbike(batony i żele) ))) chętni ? piasty mam upatrzone juz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seebcioo Napisano 15 Września 2012 Udostępnij Napisano 15 Września 2012 no to BB5 jakoś się wciśnie a hample są naprawdę dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 15 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2012 no to BB5 jakoś się wciśnie E tam wolał bym mniej wydać, a co do tematu są na licytacji hydrauliki elixir avid juicy 3 I za 200zł mam 2 tarcze,2 zaciski 2 adaptery,2 klamki z przewodami ze mozna tylko komplet przykrecic i jezdzic Opłaca się? Z przesyłkąj jedyne 223zł Gratis klocki nowe półmetaliczne i dzwonek To jak nie uda się kupićtych powyższych do 250(bez rpzesyłki) to chyba kupie te tektro :/ lub mph używki :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 15 Września 2012 Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Jak nie masz kasy na BB5 to nie masz tym bardziej na hydrauliki. Kupowanie tych co wymieniłeś się nie opłaca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 15 Września 2012 Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Oczywiście zdajesz sobie sprawę z tego, że żeby zamontować tarcze do a2ki musisz zmienić piasty? /wytapatalkowane z x8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 15 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Oczywiście Mam upatrzone piasty od hexagona v6 używane za 30zl bo wole dołożyć 170 do hampli niz kupować piaste za 100zł Jednak piasty kupuje a hamulce za około 600zł w święta,no chyba ,ze wybiore epicona lub cośpodobnego,lub coś z napedu za te 600 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 15 Września 2012 Udostępnij Napisano 15 Września 2012 To nie lepiej założyć o ile jest taka opcja V-ki i dozbierać przez zimę na porządne hydrauliki?? To co proponujesz to gorsze wyjście od nawet średnich V-ków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 15 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2012 V-ki mam tektro,ale doszedłem do wniosku ze minimum 200zł trzeba zeby kupić najsłabsze hydrauliki avid juicy 3 używane,tak więc do końća roku dozbieram na pewno około 800zł. Potem epicon,obręcze do koła i oponki,napęd czyli korba łańcuch,kaseta pójdzie chyba na koniec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tuoomek Napisano 15 Września 2012 Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Giant MPH to bardzo dobre hamulce. Z tego co się orientuję, to jest to produkt Hope z logo Gianta. Brat ma takie już chyba 10-ty rok i nadal działają bez zarzutów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stpman Napisano 15 Września 2012 Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Jeśli mechaniki to co najmniej Avid BB5. Z hydraulików Shimano BR-M445. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 16 Września 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Giant MPH był i nadal jest gorszy od mojej Magury Louise z roku 99 ... ogólnie słaby i stary hamulec. Najtańsze przyzwoite hamulce tarczowe to - Hayes MX2 mechanik - Avid BB5 mechanik - BR m446 hydraulik Jak brak kasy założył bym tarcze póki co tylko na przód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 16 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Spokojnie wiem,mam 150zl,dozbieram jeszcze i jak bede mial te 400 to kupuje sobie te hydrauliki m445 a potem oponki..i potem juz nic nie zmieniam bo wszystko jeszcze w miare chodzi, Do zamkniecia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.