kontooo2 Napisano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 (edytowane) Tak, zwracałem uwagę. Kierownice planuje Syntace Duraflite 25,4 mm albo coś innego ale to pewnie dopiero po nowym roku. Edytowane 6 Grudnia 2012 przez kontooo2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomash Napisano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Ja mam mostek z KCNC SC Wing dopiero sezon, ale jestem zadowolony. W sumie to nie wiem jak można być niezadowolonym z mostka? Chyba dopiero jak się złamie Jedyne co mnie irytuje to to, że przy dokręcaniu/odkręcaniu śruby niemiłosiernie skrzypią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dibo Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 dziękuję za odpowiedzi. Nie szukam czegoś super lekkiego z najwyższej półki, jeżdżę amatorsko i co roku dokładam coś do roweru starając się obniżyć wagę, a kierę i mostek aktualnie mam dość pancerne i niewysokim nakładem właśnie w tym miejscu chciałbym obniżyć wagę. Muszę dokładnie zważyć rower, aktualnie waży ok 11kg nie więcej. Docelowo chciałbym zrobić ok 10 ale to już na pewno nie w tym sezonie. Na przyszły sezon na pewno pójdą koła i może zaciski hamulców. Póki co postaram się wybrać coś z zaproponowanych przez Was. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibra Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Moze nie lekki, ale czy ktos korzystal z tego Eastona?: http://www.ebay.pl/itm/EASTON-Haven-stem-BLACK-FACEPLATE-MAG-0-x-85mm-31-8-New-in-Box-/221362405088?pt=US_Stems&hash=item338a3a3ee0&_uhb=1 Poda mi sie taki wyglad a la Tomson i Easton. Podrobka czy oryginal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jackon15 Napisano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 (edytowane) Cześć, spóbuje się wczepić w temat, choć może bardziej przyziemnie. Chciałem spróbować skrócić mostek z 90mm na 70mm (kąt 6st) w moim Cube LTD Race One. Wyjąłem dosyć solidny mostek Cube Performance 150g ze wszystkimi śrubami na klucz 5mm (8Nm) i kupiłem Radon Stem Eco 125g ze wszystkimi śrubami na klucz 4mm (5-7Nm) Masa nie była tutaj żadnym priorytetem. Różnice śrub/momentów zobaczyłem dopiero po dostawie. http://www.bike-discount.de/en/buy/radon-stem-eco-459074/wg_id-480 Waże 66kg więc bez wyzwań dla sprzętu. Jeżdżę normalnie. Dzisiaj miałem pierwszą jazdą i prawdopodobnie przez zbyt słabe przykręcenie (musze kupić klucz dynamometryczny...) w pewnej podbramkowej sytuacji kierownica obróciła mi się o 90stopni i ... "strzeliłem gola" aż mi wlazło błoto i liście między obręcz i oponę. Czy ten mostek Cube jest pancerny dla osobników 120kg czy też ten nowy Radon jest na niedzielne wycieczki po parku i lepiej go wymienić? Edytowane 31 Stycznia 2016 przez jackon15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi