stpman Napisano 13 Września 2012 Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Czy istnieje możliwość odpowietrzenia tychże hamulców bez wycieku i wymiany płynu? Czy trzeba posiadać jakieś specjalne narzędzia? Pytanie bierze się stąd, że w opisie hamulca pisało, że jest niby takowa możliwość. No i jestem ciekaw jak to wygląda od strony praktycznej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 13 Września 2012 Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Co to znaczy bez wycieku i wymiany płynu? Do odpowietrzenia tego hampla potrzebna jest strzykawka i wężyk, klicz płaski lub oczkowy 7 mm (do otwarcia odpowietrznika), mały imbus - chyba dwójka - żeby zdemontować pokrywę zbiornika - sposób bez narzędzi. Z narzędziami - specjalny lejek shimano który wpina się w odpowietrznik na dźwigni. Do niedawna odpowietrzałem shimano jak w pierwszym zdaniu, obecnie korzystam z lejka (szybciej i higieniczniej). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcineq30 Napisano 14 Września 2012 Udostępnij Napisano 14 Września 2012 2i regulaminu Zamiast lejka shimano możesz użyć takiej strzykawki, idealnie pasuje do otworu zbiorniczka wyrównawczego przy klamce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 14 Września 2012 Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Ale ja już lejek mam Poza tym lejek się wkręca co daje pewniejsze zamocowanie niż strzykawka. Oczywiście mowa w temacie była o "narzędziach", lejek nie jest niezbędny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.