bazzz Napisano 28 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 (edytowane) Wiemy już wszystko co będzie dostępne. I mamy oficjalny katalog CUBE na 2014 . http://www.cube.eu/es/service/catalogs/ . Wszystkie dane na temat rowerów już na oficjalnej stronie. I także model LTD 29 RACE 2014 : http://www.cube.eu/es/bikes/mtb-hardtail/ltd/ltd-race-29-blackline/ Edytowane 28 Sierpnia 2013 przez bazzz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baz Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Ciekawe jakie będą ceny.Seria LTD29 jest ciekawa zwłaszcza ten limonkowy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Część kolekcji jest strasznie pstrokata, myślałem, że się bardziej postarają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazzz Napisano 28 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Ciekawe jakie będą ceny.Seria LTD29 jest ciekawa zwłaszcza ten limonkowy:) Ceny na 2014 są tu : http://fiets.be/nieuws/ready-for-2014. Najedz na zdjęcie. Podane w EURO. Limonkowy LTD to tegoroczny model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 2014 - jak widze geometria bez zmian (przynajmniej carbon) sztywna ośka z tyłu jedynie w wersji elite - czyli bez zmian malowanie kwestia gustu - można coś wybrać fajnego Jako ciekawostka w katalogu natknąłem się na pare rowerów 29er z napedem hybrydowym Co ciekawe wersje "sportowe" występują jednie w rozmiarze 29 i 27.5 - widać że na tym polu 26 odchodzi w zapomnienie Tak na przyszłość jakby ktoś chciał kupić sobie samą ramę - pozostaje drugi obieg skiteam.pl "Cube nie posiada w swojej ofercie ram. Nie mogę Panu niestety nic zaproponować, chyba ze zakup nowego kompletnego roweru." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazzz Napisano 28 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Re: Jak dokładnie popatrzysz w zakładce to są dwa katalogi. Ten poniżej tylko dla rowerów hybrydowych - 120 stron. Tyle samo co normalny. Dziesiątki modeli hybrydowych w każdym typie. Wygląda na to, że to będzie przyszłość masowego ruch rowerowego. Ale 9 kg dodatkowo taszczyć to sporo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bva Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Logo się trochę zmienilo - sygnet mniej zaokrąglony i typo lżejsze, też mniej zaokrąglone. Moje pierwsze wrazenie po zobaczeniu nowego nie bylo pozytywne, ale na rowerach ta różnica nie rzuca się tak w oczy. Generalnie bardzo podobaja mi się tegoroczne malowania, jestem fanem Cube'owego wzornictwa - jara mnie samo patrzenie na poszczególne elementy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Przyjrzałem się dokładnie modelom karbonowym, których jest chyba 12 sztuk. Z mojego puktu widzenia w większości kolorystycznie są okropne, do przyjęcia byłyby może ze 3 modele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bipr Napisano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 (...) Tak na przyszłość jakby ktoś chciał kupić sobie samą ramę - pozostaje drugi obieg skiteam.pl "Cube nie posiada w swojej ofercie ram. Nie mogę Panu niestety nic zaproponować, chyba ze zakup nowego kompletnego roweru." jeśli nie muszą być koniecznie w Polsce to niektóre ramy można oficjalnie kupić: http://www.bike-discount.de/shop/k325/frames-mtb.html#106084 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 (edytowane) @bipr Wielkie dzięki ;-) Najlżejsze aluminium w wykonaniu cuba w bardzo dobrej cenie - do tego wysyłka do Polski gratis Na uwagę zasługuje prowadzenie linek wewnątrz ramy Do tego geometria jak mój carbon wielkie dzięki Edytowane 29 Sierpnia 2013 przez Greg00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bipr Napisano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 @bipr (...) wielkie dzięki no proszę - a wahałem sie czy napisać ... myślałem, że adres powszechnie znany ;-)) Cieszę się, ze mogłem pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pejot1975 Napisano 1 Września 2013 Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Ceny na 2014 są tu : http://fiets.be/nieuws/ready-for-2014. Najedz na zdjęcie. Podane w EURO. Limonkowy LTD to tegoroczny model. Tu juz można zamawiać http://www.bike-discount.de/shop/k1791/cube-2014.html?sc=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristofer37 Napisano 2 Września 2013 Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Cube LTD Race 29er 2013, trafia się w stanie idelanym za 3000, czy warto ?, bo różne są opinie o tych roweruch Specyfikacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 2 Września 2013 Udostępnij Napisano 2 Września 2013 "Różne" to znaczy konkretnie jakie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristofer37 Napisano 2 Września 2013 Udostępnij Napisano 2 Września 2013 "Różne" to znaczy konkretnie jakie? Ogólnie piszą, że są gorsze (ramy, osprzęt) od innych marek typu Scott, Trek, Specialized. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 2 Września 2013 Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Jest dokładnie odwrotnie: za tą samą cenę w Cube otrzymasz lepszy osprzęt niż w np. Specialized. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 3 Września 2013 Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Cube LTD Race 29er 2013, trafia się w stanie idelanym za 3000, czy warto ? Jak ci podchodzi rozmiar to w tej cenie bierz śmiało 21' to ok 20' 19 to 18' A cena jak za ten rower jest super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 6 Września 2013 Udostępnij Napisano 6 Września 2013 ciut obnizone ceny rama reaction 29 SL - 259 Euro rama reaction 29 Pro - 299 Euro dla porównania ta druga na allegro jest wystawiona za 1830 zł Ciekawą propozycją są ramy z pełną amortyzacją za 439 Euro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazzz Napisano 13 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Ciekawe, że CUBE proponuje rowery na 2014 prawie w takiej samej cenie. Ale z grubo podwyższoną specyfikacją, np. koła i pozostałe klamoty w niżej wymienionym rowerze. A ceny tegorocznych modeli do dostania w Niemczech o prawie 1000zł taniej. http://www.bike-discount.de/shop/k1275/a78841/ltd-sl-29-black-anodized.html. Trochę boli ta różnica. Pamiętam, że we wrzesniu 2012roku , jak zakładałem ten wątek, już żadna sztuka z 29er nie była osiągalna w Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pejot1975 Napisano 13 Września 2013 Udostępnij Napisano 13 Września 2013 (edytowane) No wlasnie, ceny polecialy aż miło.... Opłaca sie dołożyć pare eurasów do LTD 29 vs. ZR TEAM 29 7.0? Pomijam lekkie różnice w geometrii. LTD ma lepszą przednią przerzutkę i piasty, manetki lepsze w ZR TEAM. Jest jakas roznica w amorach? Edytowane 13 Września 2013 przez Pejot1975 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitu Napisano 15 Września 2013 Udostępnij Napisano 15 Września 2013 A tak wracając do tematu. Ja polecam Cube Ltd Pro. Przed zakupem brałem pod uwagę (i przetestowałem) minn Scott Scale, Whyte 629, Trek Cobia. Cube przerastał konkurencję. Geo ramy - jak dla mnie - idealne. Dobrze, że w trakcie "rozpoznawania tematu" nie trafiłem na niniejsze forum - pewnie omijałbym markę cuba szerokim łukiem. Cube cieszy się bardzo dobrą opinią na Wyspach. W czasie moich wakacji w Walii ludziska czesto zatrzymywali się, ogladali, zadawali pytania i ogólnie byli pod wrażeniem. Śmiem twierdzic, że cube w swoim przedziale cenowym i ze swoją wysoką jakością jest świetnym rozwiązaniem.Fakt - niektóre rozwiązania kolorystyczne jakby przeznaczone dla nrd'ówka ale można znaleźć też piękny design - jak chociażby ltd pro black anodized Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 16 Września 2013 Udostępnij Napisano 16 Września 2013 (edytowane) Przed zakupem brałem pod uwagę (i przetestowałem) minn Scott Scale, Whyte 629, Trek Cobia. Cube przerastał konkurencję. Geo ramy - jak dla mnie - idealne. Konkretnie pod jakimi względami -pomijając tak subiektywny element jak geometria- "przerastał konkurencję"? Edytowane 16 Września 2013 przez Darek14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitu Napisano 16 Września 2013 Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Konkretnie pod jakimi względami -pomijając tak subiektywny element jak geometria- "przerastał konkurencję"? Stosunek wyposazenia do ceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 22 Września 2013 Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Miałem składać zimówkę, a wyjdzie na to że złoże rower zimowo treningowy a wszystko przez wyprzedaże na bike-discount nowa baza - cube reaction SL w rozmiarze 21 (realnie 20,1) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazzz Napisano 12 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Modele na 2014 też prezentują się fajnie. Kolorystyka wytonowana, ale z charakterem, np. ta sztuka : http://www.youtube.com/watch?v=AQWqag4SZGc . ps. Prawie tak uroczy jak moja ŻMIJA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi