bazzz Napisano 22 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Kolego Jawor: W zeszłym roku po zakupie w/w roweru wypuściłem się na mieszaną, całodzienną trasę 205km ze standardowym mostkiem. Po wycieczce dokupiłem do zestawu drugi mostek firmy BBB z 35 stopniowym wzniosem (który "coś" mi przypomina). Mostki stosują w zależności od sytuacji. I na długich dystansach i niemal płaskich trasach nie wyobrażam sobie teraz poprzedniego mostka. Wczoraj zaliczyłem podobną, całodzienną trasę, ale 185km. To był pierwszy "ułański" dystans w tym roku. I poza dupcią nie było żadnych dolegliwości. W zasadzie do 110km (tu była mała przerwa) nie było żadnych dolegliwości. Kręgosłup i nadgarstki ok. ps. Pozdrowienia dla Adamos-a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jawor76 Napisano 22 Maja 2014 Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 (edytowane) Szanowny Bazzz, z nieba mi spadłeś z tą informacją . Dokładnie myślałem nad tym mostkiem, który wymieniłeś, nie chciałem jednak pisząc wcześniejszy mój post, cokolwiek sugerować ewentualnym "odpowiadaczom" Utwierdziłeś mnie w przekonaniu, że mój tok myślenia idzie we właściwym kierunku. Mam jeszcze trzy pytania: - ma 178 cm wzrostu i ramę 18" jaką długość wybrać tego mostka? ja myślałem o 90. - co miałeś na myśli pisząc "(który "coś" mi przypomina)"? - czy da się skręcić tego BBB z oryginalną czerwoną częścią mostka Easton? Edytowane 22 Maja 2014 przez jawor76 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazzz Napisano 22 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 (edytowane) Kolego: mam mostek firmy BBB HighRise OS BHS-25 mtb stem 31.8/110 black. Kąt 35 stopni i długości 110mm. I taki kup. Pnie się ostro w górę i to skraca faktyczną jego długość w poziomie. Będziesz baaaaardzo pozytywnie zaskoczony. Kup taki z adekwatnymi średnicami odpowiednio do posiadanych rurek. Odnośnie zwrotu "coś mi to przypomina" dam odpowiedz, która cię naprowadzi i zahaczy o kolejny poruszony przez ciebie temat: Czerwony "napletek" Easton-a idealnie pasuje na pozostałą część mostka BBB. Ale ten "oryginalny" też fajnie wygląda. Edytowane 22 Maja 2014 przez bazzz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jawor76 Napisano 22 Maja 2014 Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Wszystko jasne Szanowny Bazzzie . Dzięki bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jawor76 Napisano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Zakupiłem mostek BBB 35* 90 i po bólu karku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi