Skocz do zawartości

[opony] Rozmiarówka opon Maxxisa

Rurku

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Przed chwilą założyłem świeżutką oponkę Maxxis Mobster 2,35". Jakie było moje zdziwienie, kiedy okazała się dużo węższa od obecnej Kendy Nevegal (również 2,35")! Napisy na oponie utwierdzają w przekonaniu, że to jest 2,35". No dobra, zmierzyłem. Po dokładnym zmierzeniu wyszło mi, że ta opona ma niecałe 2,0". Centymetr mniej. Cholera mnie trafia jak tylko na to patrzę, bo wybrałem ją sobie jeszcze na przód.

Czy da się z tym coś zrobić? Rozumiem, słyszałem, że Maxxis zawyża rozmiarówki, ale o 0,35"?!

Pozdrawiam

Napisano

Noo to faktycznie. 2.35 to już dość szerokie laczki ale jak wychodzi Ci 2.0 to szkoda tylko przepłacać. Może ona jest jakaś h... "zdeformowana". Ja kupiłem Continentale Exploler tylko 2.10 to i tak w miare wąskie ale widac już że się rower pasie z nimi :D (wcześcniej miałem gówniane rubeny 1.90 - 1.95 te co w krossie fabrycznie montują (też właśnie w krossie))

Napisano

Tzn. chodziło mi właśnie o to że kupywałeś to przez sieć czy w sklepie. Byś mogł to oddać i najwyżej kupisz sobie z 9.90 to może będą przypominały te Twoje 2.35 :D haha

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...