dery Napisano 13 Września 2012 Napisano 13 Września 2012 Witam! Mam dylemat mędzy tymi rowerami Spec: Allegro Radon: Allegro Mam 171cm wzrostu i obawiam sę trochę, że 18 Radona będzie dla mnie za wielka. Osprzętowo Radon moim zdaniem jest sporo lepszy no i Reba RL na sprężynowego Recona w Specu. Ale jednak Spec to Spec i rama chyba bardziej sportowa - dłuższa. Radon z tego co się orentuje ma dosyć krótką ramę co widzę że rekompensują długm mostkiem węc rower może się okazać mało zwrotny. Proszę o wszelkie rady, sugestie, uwagi i opnie
epawel Napisano 15 Września 2012 Napisano 15 Września 2012 Wg informacji na stronie Radona, jest taka rozmiarowka: 150 - 160 cm 14" 160 - 170 cm 16" 170 - 180 cm 18" 180 - 190 cm 20" 190 - 200 cm 22" Ja osobiscie mam Radona ZR Team 18" z tego roku i przy wzroscie 181cm sztyca jest wyciagnieta z 2cm zapasem w stosunku do max kreski, a wierzch siodla jest na tym samym poziomie co wierzch gripow kierownicy (choc optycznie wydaje sie, że siodlo jest wyzej). Ja jezdze na tym troche pochylony, a jak zlapie koniuszkami palcow za kiere to jestem prawie wyprostowany, ale tak chciałem. 16" bedzie dla ciebie dobre, jesli chcesz jezdzic tak jak ja, a 18" bedzie lepsza dla b. pochylonej pozycji. ten rower juz sie sprzedał, daj znac jesli go kupiles i jakie masz wrazenia z jazdy.
kadargo Napisano 16 Września 2012 Napisano 16 Września 2012 Radony serii Team, która jest tą najniższą, faktycznie są masakrycznie krótkie. Dopiero w Race jest normalnie(j). Jeżeli nie szukasz roweru do dosłownej rekreacji, to Radona, raczej sobie odpuść, chyba że... przymierzyłbyś tą 18" bo mogłaby by się okazać całkiem dobra. W Cube jest tak samo, tanie serie są krótkie jak azjatyckie przyrodzenie. Jakość wykonania ram Radona nie budzi żadnych zastrzeżeń. Wiem bo też mam takiego jednego w domu. Wychodzi powiązanie kapitałowe z Cube. Jakbyś wziął tą 18" to i tak będzie 20mm krótszy niż Spec 17", ale taki jak Rock 15" Ramy szukaj raczej 17" ale to też zależy od reszty geo i krótsza 18" mogłaby Tobie pasować. Choć bez przymiarki nawet nie próbuj kupować! Ja też mam wzrost na przejściu zakresów 18"-20" i czujnie podchodzę do wyboru wielkości. Choć raczej wybieram tą mniejszą ze względu ma zwrotność, która jest dla mnie ,jedną z ważniejszych cech ramy, zaraz obok sztywności. Radon ZR Team - Geo Specialized Rockhopper SL - Geo
dery Napisano 16 Września 2012 Autor Napisano 16 Września 2012 Dzięki za rady. Kupiłem FELTa RXC 17,5 cala
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.