zibijz Napisano 13 Września 2012 Napisano 13 Września 2012 Witam. Po dlugich przemysleniach odnosnie kupna roweru, setce przeczytanych postow, doszedlem do wniosku ze najlepszym dla mnie wyborem bedzie Kands Energy 1300. Mam jednak dylemat odnosnie hamulcow (v- brake czy tarczowki manualne) i amortyzatora. Zalezaloby mi na amortyzatorze z lockoutem a w ofercie sa bez. Podobnie z hamulcami jakie wybrac zeby nie sprawialy problemu i w eksploatacji i w serwisowaniu (w miare niskie koszta) i byly efektywne podczas jazdy? Jakie wiec dobrac wyzej komponenty aby ewentualnie doinwestowac ten rowerek po zakupie zeby wszystko ladnie ze soba latalo? Rowerek bedzie uzywany glownie na asfalt, lesne i polne sciezki. Prosze o wszelkie sugestie na wyzej wymieniony temat.
nemo2009 Napisano 13 Września 2012 Napisano 13 Września 2012 Mam jednak dylemat odnosnie hamulcow (v- brake czy tarczowki manualne) Jeśli nie chcesz inwestować w hamulce,to kup wersję z hamulcami tarczowymi.Wersja z hamulcami V brake,ma zamontowane firmy Alhonga,które delikatnie mówiąc są słabe.Są trudne do regulacji(np. po wyjęciu koła).
zibijz Napisano 13 Września 2012 Autor Napisano 13 Września 2012 A czy nie lepiej zainwestowac w jakies lepsze hamulce tarczowe mechaniczne lub jakies z nizszej polki ale dobre hydrauliczne? Bo to co wyczytalem w necie na temat tych mechanikow zainstalowanych w kandsie niezbyt dobrze o nich swiadczy. W sumie razem z amortyzatorem z lockoutem i hamulcami bylbym doplacic ok 500 zl do ceny podstawowej tego roweru. Prosze o jakies porady od bardziej zaawansowanych niz ja forumowiczow.
nemo2009 Napisano 13 Września 2012 Napisano 13 Września 2012 A czy nie lepiej zainwestowac w jakies lepsze hamulce tarczowe mechaniczne lub jakies z nizszej polki ale dobre hydrauliczne? Rowerek bedzie uzywany glownie na asfalt, lesne i polne sciezki. Do takiego zastosowania spokojnie wystarczą hamulce tarczowe,mechaniczne(jeśli ważysz do 90 kg).
zibijz Napisano 13 Września 2012 Autor Napisano 13 Września 2012 Znalazlem takiego Kandsa juz z amortyzatorem z blokada : http://allegro.pl/mocny-kands-1300-shimano-2xtarcza-gratisy-i2621191783.html Co myslicie o tym konkretnym modelu?
Mod Team Puklus Napisano 14 Września 2012 Mod Team Napisano 14 Września 2012 Za te pieniądze całkiem przyzwoity, tylko hamulce mechaniczne, mogą nie być najlepsze jeżeli chodzi o siłe modulacje etc. Całą reszta jest ok.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.