Skocz do zawartości

[rama] Corratec Super Bow World Cup

ice81

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie, jakiś czas temu zakupiłem ramę Corratec Super Bow World Cup, dziś zacząłęm ją skłądać i mam dwa pytania a mianowice, nie dostałem do niej ślizgu na linki mam dwa w domu ale ciężko to spasować jakoś to dziwnie wygląda może mógłby ktoś kto ma taka romę zrobić fotkę jak wygląda oryginalny ślizg jest i dużo po sklepach ale nic nie pasuje :/ mam jeszcze dziwne pytanie też do włascicieli bądź znawców tematu w rurce podsiodłwej jak lekko poruszam ramą obija mi się coś w środku okazało się że jest w niej jakaś tulejka no powiedzmy rurka która się tamrusza ale nie da się jej wyciagnąć wychodzi do góry ale się klinuje i nie ma jak jej wyciągnąć jak wszystko poskładam i pojadę w teren będzie chyba niezła muzyka leciała od obijającej się tej rurki po ramie tak chyba nie ma być prawda ?

z góry dzięki za pomoc

pozdrawiam Krzysiek

Napisano

Napisz do forumowicza supersam. Posiada taka rame, to szybciej uzyskasz odpowiedz na pytanie :)

BTW. Super rama, zachorowalem na nia, gdy mialem okazje sie przejechac. Gratuluje wyboru :)

Wysyłane z mojego Milestone za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Zwykły ślizg linki powinien pasować, u mnie wygląda to tak

DSCN0635.JPG?gl=PL

Jeżeli kupiłeś ramę jako nową, to w pod siodłowej rurce nie powinno być żadnych luźno latających rurek lub tulejek. A jeżeli jest to używka, możliwe że ktoś uciął sztyce lub redukcję i została w środku.

Napisano

witajcie, z góry dzięki za odpowiedzi za fotkę ślizgu teraz wiem jaki zamówić bo te moje co mam to inaczej wyglądają i ciężko dopasować, ramę zakupiłem nową

ramacorratec.jpg

w sklepie nie zauważyłem by coś się tam ruszało ta rurka czy tulejka musiała być zablokowana i jak wkładałem sztycę musiałem ja naruszyć i spadła niże gdzie srednica musi być troszeczkę większa i ta rurka teraz tam sobie lata, próby wyciągnięcia kończą się na około 15 cm od góry choć dziś próbowałem ją wyciągnąć i wychodzi już do około 13cm wiec dwa mniej no ale jeszcze dużo zostaje poniżej fotka tego czegoś :)

rurapod.jpg

macie jakieś pomysły co do tego tematu może ta rurka tam powinna być ale nie powinna się ruszać ?

pozdrawiam Krzysiek

Napisano

To przy zakupie nowej ramy nie dostałeś oryginalnego ślizgu ? .Jak dla mnie jest to jakaś redukcja do sztycy źle doszlifowana musiała jakoś tam się znaleźć,a nawet jeśli powinna tam być (nie wiem tego ) to nie powinna być sztywna co za tym idzie podchodziło by to pod usterkę.Zabierz tą ramę do sprzedawcy niech ustosunkują się do tego.Spróbuj jeszcze może posmarować rurę gdzie się blokuję czymś ślizgim ,może wyjdzie najlepiej jak byś zaparł od dołu tą redukcję.

Napisano

Problem już z głowy, nie byłem w sklepie gdzie kupiłem ramę ale u znajomego serwisanta dwie godziny roboty i kawałek sztycy wyciągnięty, a pozbyliśmy się go wlewając trochę oleju do rury nagwintowaliśmy pręt z jednej strony wkręciliśmy nakrętki a pomiędzy nimi podkładkę przesuwaliśmy ten kawałek sztycy około 20cm i po jakieś 100 próbie udało się go trochę wyciągnąć a dalej już poszło bez problemów, wszystko odtłuściliśmy by sztyca się teraz nie ślizgała. Fajnie ponieważ waga ramy spadła o 92g a to całkiem sporo. Jutro podjadę po ślizg do sklepu faktycznie powinien byś w komplecie z ramą a go nie dostałem. Na dniach zacznę składać rower oczywiście osobny temat założę na forum. Jeszcze raz wszystkim dzięki za pomoc i poświęcony czas.

Pozdrawiam

Krzysiek

Napisano
ten kawałek sztycy

Fajnie że po sprawie ale mnie to dziwi że sprzedawca sprzedał ci ramę jako nową i na dodatku z połamaną sztycą w środku ,coś mi się zdaje że rama nie jest tak nowa jak przedstawia to sprzedawca.Nie miał bym zaufania do tego sprzedawcy bo po prostu zostałeś oszukany ,takie jest moje zdanie.Najważniejsze że po sprawie i szykuje się porządna maszyna.Pozdrawiam

Napisano

Podobnie mysle jak @uczaj25 i rower pochodzi z rozbiorki jakiejs testowki, albo sklep, ktory sprzedal Ci rame, wczesniej mial zlozony rower i ten nie chcial sprzedac. Co by tlumaczylo brak slizgu. Moze warto skontaktowac sie z eurobike i po numerze ramy ustalisz cos wiecej o historii. I bedziesz mial mocny argument, przy ewentualnym zwrocie do sklepu.

Wysyłane z mojego Milestone za pomocą Tapatalk 2

Napisano

już tam nigdy nic nie kupię poprostu sprzedali mi ramę i myśleli że to nie wyjdzie no ale wyszło że jednak coś ktoś kombinował dzwoniłem do nich o wszystkim wiedzą i nawet parę min temu wysłałem maila załączając link tego tematu do szefa czy to właściciela sklepu czekam teraz na odpowiedz. Zobaczymy co odpiszą. Szczerze nie chciałem oddawać ramy kurcze szukałem takiej rok gdybym ją musiał pddać chuba my mnie krew zalała :) maszyna będzie taka sobie skałdam ją na częsciach starego roweru ale przez zime bedzie parę zmian i na wiosne może będzie maszyna :) rama wygląda jak nowa nawet nie miała sterów założonych a jakby tam były to byłby ślad po montażu i demontażu ale nie zmienia to faktu że coś było kombinowane tylko co :/

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...