Niszczacyzboze Napisano 12 Września 2012 Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Ze względu na to iż moje oryginalne organiczne klocki Shimano kończą żywot zakupiłem klocki http://allegro.pl/show_item.php?item=2622282411 . Posiadam tarczę: SM-RT53M 180mm na której jest napisane "RESIN PAD ONLY" co wychodziłoby, że jest nakaz stosowania żywicznych klocków. Co może się dziać po założeniu tych klocków ? Kosmiczne zużycie tarczy ? W jednym z serwisów krakowskich powiedział, że to bez znaczenia, w sklepie też jak to z tym jest ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nevermore Napisano 13 Września 2012 Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Nic się nie stanie, może tarcza jedynie faktycznie zacznie szybciej się zużywać. Jednakże często właśnie helbe potrafią zakończyć swój żywot prędzej niż tarcze więc bym się tym nie przejmował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peterp079 Napisano 13 Września 2012 Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Potwierdzam. Nic się tarczy nie dzieje przy zmianie klocków nawet na metaliki. Co do samych klocków to zmieniłem na półmetaliczne Alligatory i bardzo fajnie to razem działało jak jeszcze używałem tych hamulców i tarcz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.