Skocz do zawartości

[plama] farba olejna na spodniach

c1ach

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś czas temu usiadłem sobie na przystanku autobusowym, jak się okazało chyba był świeżo malowany...szkoda gadać :icon_confused:

Najgorsze, że miałem akurat na sobie kilkumiesięczne spodnie Accent Verano, a farba była prawdopodobnie olejna i jest już zaschnięta.

Ktoś ma pomysł czym to zmyć ? Próbowałem benzyną i zmywaczem do paznokci - bez skutku :( Jakieś sprawdzone chemikalia które nie zniszczą materiału ?

zdjecie,pelne,290439,20120702,wniosek-nie-siadac-na-przystankach-p.jpg

Takie fajne i praktyczne spodnie, a sezon na 3/4 się zbliża...

Też tak pomyślałem, ale zostawiłem sprawę na potem i nic nie wyszło z moich zamiarów :whistling: W międzyczasie na spodniach przybyła jeszcze dziura powstała podczas czyszczenia, więc dziwnie to wygląda. Ale zobaczę co da się zrobić, dzięki za motywator :)

Tej farby olejnej nie da rady zmyć czymkolwiek. Pozostają już chyba tylko środki żrące, jednak wtedy plama zostanie usunięta razem z materiałem :) Największym błędem było pozostawienie plamy na pastwę czasu i w tym tkwi szkopuł - farbę olejną zmywamy od razu !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...