c1ach Napisano 12 Września 2012 Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Jakiś czas temu usiadłem sobie na przystanku autobusowym, jak się okazało chyba był świeżo malowany...szkoda gadać Najgorsze, że miałem akurat na sobie kilkumiesięczne spodnie Accent Verano, a farba była prawdopodobnie olejna i jest już zaschnięta. Ktoś ma pomysł czym to zmyć ? Próbowałem benzyną i zmywaczem do paznokci - bez skutku Jakieś sprawdzone chemikalia które nie zniszczą materiału ? Takie fajne i praktyczne spodnie, a sezon na 3/4 się zbliża... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 12 Września 2012 Udostępnij Napisano 12 Września 2012 spróbuj nitro. Mama wiele lat temu czyściła mi spodnie zimną wodą z mydłem. I prawie nie było śladu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 13 Września 2012 Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Najlepiej iść do administratora przystanku (ZTM? MPK? PKS?) i zażądać odszkodowania. Jeśli rzeczywiście przystanek był malowany, to powinni go zabezpieczyć. Dlaczego z czyjejś winy masz być stratny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 14 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Też tak pomyślałem, ale zostawiłem sprawę na potem i nic nie wyszło z moich zamiarów W międzyczasie na spodniach przybyła jeszcze dziura powstała podczas czyszczenia, więc dziwnie to wygląda. Ale zobaczę co da się zrobić, dzięki za motywator Tej farby olejnej nie da rady zmyć czymkolwiek. Pozostają już chyba tylko środki żrące, jednak wtedy plama zostanie usunięta razem z materiałem Największym błędem było pozostawienie plamy na pastwę czasu i w tym tkwi szkopuł - farbę olejną zmywamy od razu ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.